Els Diables veuen amb preocupació l'aplicació de la directiva europea de pirotècnica


  • Comparteix:

Els Diables de Sant Cugat creuen que l'aplicació per part de l'Estat espanyol de la directiva europea sobre l'ús de la pirotècnia posa en perill les festes populars com els correfocs, els balls de diables i la festivitat de Sant Joan. Prop d'una desena de persones de Sant Cugat han participat aquest dissabte a la mobilització organitzada a Berga per a la defensa de l'ús de la pirotècnia en les festes populars.

La directiva del Parlament europeu regula la fabricació de material pirotècnic, la seva manipulació i emmagatzematge. Tot i això, hauran de ser els diferents estats europeus els que decideixin la seva aplicació concreta perquè entri en vigor al 2010.

Segons el cap de la colla de Diables de Sant Cugat, Èric Ricart, el problema no és tant la directiva europea com l'aplicació que en fa l'Estat espanyol, que no distingeix entre l'ús comercial i privat i la seva utilització per a festes populars.

Èric Ricart

El Ministeri d'Indústria ha fet un decret que no ha tingut en compte la cultura de diables.


Segons Ricart, si el decret no contempla l'excepcionalitat de les festes catalanes, això posaria en perill la seva continuïtat.

Èric Ricart

Si realment s'apliqués no es podrien fer els actes amb pirotècnia. Hi ha unes mesures de seguretat que les colles no poden assumir.


La directiva també prohibeix l'ús de material pirotècnic per part dels menors, fet que afectaria les colles infantils. Unes 500 entitats s'han donat cita a Berga per defensar l'ús de la pirotècnia en les festes populars i tradicionals.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Diables, la notícia! ni us rigueu massa!!

Diable. Enviat el 8/feb/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.