El Mussol alerta del descontrol en la tala i retirada dels arbres caiguts a la Floresta


  • Comparteix:

La sessió informativa s'ha desenvolupat a la Floresta

La sessió informativa s'ha desenvolupat a la Floresta

L'associació el Mussol alerta que hi ha veïns florestans que estan talant arbres sense els permisos pertinents, aprofitant la situació del districte a causa dels danys ocasionats per la ventada. L'entitat per a la protecció del paisatge també es mostra decebuda per la poca ajuda que han rebut de l'Ajuntament per retirar els arbres caiguts.

El districte de la Floresta ha estat una de les zones més afectades pel temporal de vent de fa dues setmanes. Als carrers i espais del districte encara queden restes d'arbres caiguts pel fort vent. Tot i així, l'associació el Mussol ha assegurat que alguns veïns aprofiten la situació per talar arbres sense permís, una actuació que es suma a la manca de suport municipal per a la retirada de l'arbrat.

La membre del Mussol Carme Farré es mostra crítica amb la resposta de l'Ajuntament.

Carmé Farré

L'Ajuntament no ha fet cap actuació al barri sinó que hem estat els propis veïns que hem retirat els arbres i encara estem esperant que s'emportin les piles de troncs.



Una vintena de veïns han assistit a la xerrada que ha servit per exposar els seus dubtes i obtenir respostes d'un arborista. L'expert en arbres Emilio Brujas ha recomanat a tots els veïns que consultin quina és la seva situació particular i les mesures que poden adoptar.

Emilio Brujas

Les persones que tinguin arbres que poden caure han de consultar la seva situació a un arborista perquè els faci un informe tècnic i els aconselli sobre la mesura adient que han d'adoptar.


La paisatgista Carme Farré fa una crida als florestants perquè siguin responsables i mantinguin els seus arbres en condicions segures. També ha destacat els danys que es poden ocasionar als arbres si se'ls mutilen les arrels ja que perden estabilitat i poden suposar un risc per als béns i les persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.