Les persones grans ja es poden iniciar a la informàtica a la nova ciberaula de la Floresta


Temes relacionats

La Floresta tindrà una ciberaula gràcies a un conveni amb la Fundació la Caixa (17/jul/08)


  • Comparteix:

Alumnes de la ciberaula durant la inauguració

Alumnes de la ciberaula durant la inauguració

Onze ordinadors conformen la nova ciberaula del Centre Social i Sanitari de la Floresta que dóna servei des d'aquest dilluns a tots els santcugatencs. Enfocada sobretot a la gent gran, la proposta és el resultat d'un conveni de col·laboració entre l'Obra Social 'la Caixa' i l'Ajuntament i també inclou cursos d'informàtica al mateix espai.

El conveni entre el consistori i l'Obra Social 'la Caixa', signat el juliol passat, impulsarà el programa 'Informàtica i comunicació a l'abast', que inclou cursos d'iniciació bàsica a la informàtica, Internet, edició, fulls de càlcul, bases de dades, eines de presentació, vídeo i fotografies digitals.

La sotsdirectora de l'àrea social de la Fundació 'la Caixa', Montserrat Caminal, ha demanat la participació de la gent gran en la societat i ha destacat la nova proposta com una via perquè aquest col·lectiu aconsegueixi un 'valor afegit'.

Montserrat Caminal

Espero que la ciberaula serveixi perquè n'aprenguin i es converteixin en elements actius per impedir la fractura social entre els que en saben i els que no.


A més de la nova ciberaula, que ha tingut un cost de 44.000 euros, l'acord també inclou un programa d'incorporació de les persones grans al món de les noves tecnologies. L'Obra Social també farà una aportació anual de 4.500 euros durant els propers cinc anys perquè es desenvolupin activitats culturals i formatives a l'espai.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que la proposta és sobretot per aquelles persones que creuen que la informàtica no està feta per ells, ja que els ajudarà a agafar seguretat. A més, Recoder creu que és una oportunitat única.

Lluís Recoder

Possiblement per la majoria és la primera vegada que inauguren una ciberaula.


De moment, ja s'han programat dos cursos. Un d'iniciació, dilluns i dimecres, i un de nivell més avançat, dimarts i dijous. Alguns dels inscrits expliquen els motius que els porten a apuntar-se a la iniciativa.

Persones inscrites al programa

Tinc una filla a Singapur i vull aprendre a parlar amb ella amb l'ordinador. / Tenir unes nocions generals de com funciona i així ens podem defensar davant dels néts.





La nova ciberaula, situada a la planta inferior del centre, té 11 ordinadors, una impressora multifunció, una pantalla, un canó projector i una màquina de fotografia digital.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.