La presidenta de la Fundació Olof Palme reclama a Sant Cugat més participació ciutadana en les democràcies


  • Comparteix:

La presidenta de la Fundació Olof Palme, Anna Balletbó, va fer una xerrada a la Casa de Cultura

La presidenta de la Fundació Olof Palme, Anna Balletbó, va fer una xerrada a la Casa de Cultura

La presidenta de la Fundació Olof Palme diu a Sant Cugat que la ciutadania s'està organitzant a nivell internacional per fer sentir la seva veu. Anna Balletbó afirma que la consulta dels governants a la ciutadania no pot quedar rel·legada a una votació cada quatre anys. Durant la xerrada organitzada per l'Ateneu santcugatenc s'ha denunciat la voluntat dels interessos d'una minoria dominant per imposar-se als desitjos de la població mundial.

Anna Ballbetbó, presidenta de la Fundació Olof Palme, ha impartit aquesta xerrada que ha organitzat la Federació d'Associacions de Veïns conjuntament amb l'Ateneu. Ballbetbó ha explicat que vivim un moment important ja que la globalització, que fins ara s'havia centrat en aspectes econòmics, comença a entreveure la seva vessant més humana. La ponent ha destacat que davant de la situació actual, s'està imposant la coordinació dels principis democràtics a escala mundial. Anna Balletbó ha explicat que això és una resposta lògica a una de les principals problemàtiques que hi ha avui dia.

Anna Balletbó

El gran problema que tenim ara és que en comptes de ser tots, qui d'una manera coordinada decidim els nostres destins, hi ha algú que ens els vol imposar en funció dels seus interessos


Segons Balletbó, la democràcia és quelcom més que votar cada 4 anys i que els notres respresentants legítims estan obligats a fer referèndums quan s'han d'enfrontar a una problemàtica que surt del programa previst. Per ilustrar-ho, Balletbó ha parlat del cas de Portoalegre on s'intenta que la població participi en tota mena de decisions, fins i tot en els pressupostos. La presidenta de la Fundació Olof Palme considera que el sol procés de discussió, independentment del resultat final, ja consolida la democràcia.

Anna Balletbó

La discussió sempre ajuda a consolidar la democràcia, a formar a la gent, a fomentar la relació i a saber que és el que es pot demanar.


Finalment, Anna Balletbó ha apuntat algunes de les iniciatives que s'estan gestant a nivell internacional com una vaga mundial que coincidiria amb el possible bombardeig a Iraq.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.