Centenars de santcugatencs han sortit aquest cap de setmana al carrer per celebrar el Carnaval


  • Comparteix:

Centenars de persones han sortit als carrers de la ciutat durant aquest cap de setmana per gaudir de la Festa de Carnaval. Els protagonistes indiscutibles han estat els més menuts que, disfressats de tota mena i sempre acompanyats dels pares, han omplert de colors la plaça del Monestir. El ball de les Gitanes, la cercavila infantil i les comparses han estat algunes de les activitats més seguides.

La cercavila de Gitanes va donar el tret de sortida al Carnaval 2003. Prop de 50 persones es van reunir a la plaça de l’estació per seguir a les diverses parelles de balls i la cobla de Gitanes i Velles. Acompanyades per un grup de músics, la cercavila va desfilar a ritme de les castanyoles pels carrers de Valldoreix i Santa Maria i van aprofitar per entrar i sortir d’alguns comerços davant la sorpresa del públic.

El destí final va ser la plaça del Monestir on més de 300 persones van presenciar la lectura del pregó, a càrrec d’una misteriosa veu adreçada a tots els santcugatencs. En el seu missatge no va faltar el rebuig contra la guerra i algunes crítiques a la ciutat, com ara la dificultat per trobar habitatge o l’estat de les obres:

Pregoner del Carnaval

Les obres als carrers de Sant Cugat ens han fet intimar perquè ara per passar ens hem de tocar


El Ball de Gitanes va donar pas al dinar de germanor amb el brou de carnaval i botifarra d’ou per tothom. Fades, indis, bruixes i spidermans han estat algunes de les disfresses més comuns entre els nens. Al vespre, un peculiar cercatasques va rondar pels diversos bars i locals de la ciutat fins la celebració del ball de carnaval. Els assistents s’han mostrat contents per l’impuls que s’ha donat a aquesta tradició:

Assistent al Carnaval

A Sant Cugat el Carnestoltes estava fins ara una mica deixat


El Centro Castellano Manchego va obrir la festa de diumenge amb la seva tradicional cercavila que finalitzava al migdia a la plaça d’Octavià amb una xocolatada. Un ball de gitanetes i una cercavila infantil ha distret al públic infantil. Lluís Pinyot i la Tremenda Banda van posar el punt i final al Carnaval 2003. El balanç dels santcugatencs ha estat molt positiu:

Assistent al Carnaval

Jo soc filla de Sant Cugat i m'encanta la plaça i tot el que fan


El Carnaval 2003 ha estat organitzat per l’entitat Profeslo (Promotora de Festes Locals) que ha intentat ampliar les activitats tradicional i aglutinar al públic de totes les edats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.