Prohibit fer foc a terra a l'aplec de Sant Medir


  • Comparteix:

No es podrà fer foc al terra durant la festivitat de Sant Medir

No es podrà fer foc al terra durant la festivitat de Sant Medir

L'Ajuntament prohibeix fer foc a terra als voltants de l'ermita de Sant Medir durant l'aplec del copatró de la ciutat, dimarts vinent. La mesura, anunciada per l'alcalde en un ban, es pren per evitar el risc d'incendis a causa de la gran quantitat d'arbres caiguts a Collserola per la ventada de fa un mes. Els calçots i la carn s'hauran de cuinar utilitzant uns bidons per cremar llenya que l'Ajuntament habilitarà a l'esplanada de l'ermita.

Un ban de l'alcalde, Lluís Recoder, assenyala les mesures que aquest any seran de compliment obligat per part de les persones que assisteixin a l'aplec de Sant Medir a l'ermita, dimarts vinent. Els efectes de la ventada de fa un mes van provocar la caiguda i destrossa de molts arbres, la majoria dels quals, sobretot en zones boscoses, encara continuen a terra.

Segons explica el ban, aquesta situació agreuja el perill d'incendis i es per això que s'han extremat les precaucions i s'ha prohibit fer foc a terra. A aquesta prohibició s'hi afegeix, com cada any, la d'acampar a l'entorn de l'ermita. En el ban, l'alcalde recomana també 'extremar la precaució si algú decideix endinsar-se al bosc, ja que la presència d'arbres inclinats pot fer perillosa una passejada fora de les zones assenyalades'.

Aquests últimes dies s'ha acabat d'arranjar el camí que porta fins a l'ermita. S'han retirat 57 arbres caiguts i 60 inclinats amb risc de caiguda. Durant la celebració de l'aplec es comptarà amb la presència de vuit voluntaris que faran d'informadors ambientals i que vetllaran perquè es compleixin les normes establertes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.