Sant Cugat activa la fase d'alerta pel risc de ventades


  • Comparteix:

Efectes de a ventada del gener

Efectes de a ventada del gener

L'Ajuntament ha activat la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil Municipal a causa de les ventades previstes al Vallès Occidental fins aquest divendres a la matinada. L'alcalde ja ha reunit els responsables de les diferents àrees municipals per minimitzar el risc de les ventades. Un dispositiu de treballadors municipals està preparat per actuar en cas de necessitat.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per risc de vent que inclou el Vallès Occidental. La previsió indica que a partir de les set del vespre hi ha la probabilitat -entre un 30% i un 70%- de ratxes de vent superiors als 90 quilòmetres per hores. Aquest risc es mantindrà en aquesta comarca, segons la previsió del SMC, fins a la una del migdia d'aquest divendres.

L'Ajuntament recomana tancar portes i finestres, baixar completament les persianes i evitar deixar objectes no estàtics a terrasses i façanes. També es recomana extremar al màxim la realització d'activitats a l'aire lliure, especialment en zones boscoses, i no fer foc pel risc que suposa l'acumulació de fusta que hi ha als boscos després de la ventada de finals de gener.

En aquest sentit, la Subdirecció General dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 1 del Pla Alfa. Això significa que, mentre duri aquesta activació, no es pot fer cap tipus de cremes a menys de 500 metres d'una zona forestal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.