Tresserras defensa la futura llei del cinema per garantir els drets lingüístics


  • Comparteix:

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, qualfica d'inacceptable la situació del català a les sales de cinema. Tresserras defensa a Sant Cugat la futura llei del cinema per permetre triar l'idioma - català o espanyol - en què es vol veure una pel·lícula tant si és subtitulada com doblada.

La proposta de llei del govern vol que una part encara per determinar de les còpies de pel·lícules que es distribueixin als cinemes de Catalunya es doblin al català, en cas de cinema doblat, o subtitulin en aquesta llengua, en cas de versions originals subtitulades, En aquest sentit, Tresserras ha dit que el cinema no pot ser un àmbit cultural on no es pugui triar l'idioma, encara que això obligui a canviar els interessos de les 'majors' que operen a Catalunya.

Segons el conseller, el sector del cinema ha d'entendre que el domini de l'espanyol en aquest àmbit comporta una greu restricció de la llibertat de la gent. Ho ha dit després de la inauguració de la Setmana del Llibre.


Joan Manuel Tresserras

La nostra voluntat és fer una llei a favor del sector però això no es pot fer a costa del dret de la gent a triar l'idioma en què es vol consumir la cultura, inclòs el cinema.



Tresserras ha aplaudit que la comissió parlamentària de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) hagi aprovat que les declaracions en llengua estrangera de Televisió de Catalunya (TVC) no es doblin sinó que es subtitulin en català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.