Les protagonistes d''El Cim' de TV3 expliquen que pujar a l'Aconcagua és 'una qüestió d'esperit'


  • Comparteix:

Les protagonistes d''El Cim' van participar en una tertúlia al Cafè Auditori organitzada per l'Ajuntament per celebrar el Dia de la Dona Treballadora

Les protagonistes d''El Cim' van participar en una tertúlia al Cafè Auditori organitzada per l'Ajuntament per celebrar el Dia de la Dona Treballadora

Pujar els 7.000 metres de l'Aconcagua no és una qüestió d'esforç físic, sinó d'esperit. Aquesta és la conclusió de l'entrevista que Carme Reverte, periodista de Ràdio Sant Cugat, ha fet a les protagonistes del programa de TV3 'El Cim'. La iniciativa, organitzada pel Servei Dona Informació, s'emmarca dins els actes de celebració del Dia de la Dona.

Una cinquantena de persones van omplir ahir el Cafè del Teatre-auditori per assistir a aquesta entrevista. La valldoreixenca Sara Ríos, la Grace Puertas, la Sílvia Encinas i la monitora de l'expedició, Nani Duró, van respondre les preguntes de Carme Reverte, així com les del públic.

Les tres expedicionàries van relatar com van viure l'experiència, la seva preparació física i els moments més crítics de l'ascens. Escoltem la Sara, la Sílvia i la Grace explicant si tornarien a fer el cim:

Sara, Sílvia i Grace

Ha estat una experiència totalment positiva en tots els aspectes...


La Grace va ser l'única dona de l'expedició que va pujar al cim, juntament amb el David i l'Agustí. La Sara, que actualment viu amb la Grace, va quedar-se a només 200 metres del final. Els metges i la monitora, Nani Duró, van recomanar la Sara que tornés al campament base. Duró, que ha intentat cims com l'Everest, ha explicat que la muntanya argentina només presenta complicacions climatològiques:

Nani Duró

L'aclimatació fa que la muntanya es compliqui, tot i que l'Aconcagua no és un cim difícil


La vetllada, que va iniciar-se amb un parlament de l'alcalde, va projectar un vídeo que recollia el millors moments de l'expedició. Aquesta, però, no va ser l'única activitat que es va fer ahir amb motiu del Dia de la Dona. El grup juvenil de l'Esbart Sant Cugat va realitzar una actuació al seu local titulat 'Dona i dansa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.