L'Àgora i La Farga, entres les 10 millors escoles de Catalunya, segons 'El Mundo'


  • Comparteix:

Vista exterior de les instal·lacions de l'escola Àgora

Vista exterior de les instal·lacions de l'escola Àgora

Les escoles santcugatenques Àgora i La Farga han tornat a entrar al rànquing de les 10 millors escoles de Catalunya que anualment publica el diari 'El Mundo'. El rànquing s'elabora a partir d'una sèrie de criteris relatius al model d'educació, l'oferta educativa i els mitjans materials. L'escola Àgora, privada i aconfessional, està situada com la tercera millor escola del país. Per la seva banda, La Farga, centre concertat i vinculat a l'Opus Dei, queda situada en el setè lloc de Catalunya.

Aquesta és la vuitena edició del rànquing '100 escoles' que fa el diari 'El Mundo' entre 1.000 centres educatius concertats i privats de tot l'Estat espanyol, dels 6.800 que existeixen.

L'estudi es basa en 27 criteris que es divideixen en tres grups com el model d'educació, l'oferta educativa i els mitjans materials. 'El Mundo' analitza per exemple la metodologia d'ensenyament, la relació qualitat/preu, el nombre d'idiomes que s'oferten o el número d'hores dedicades a tutories per alumnes. També es té en compte el nombre d'alumnes per aules, el nombre d'alumnes per professor o el material informàtic disponible per alumne, entre d'altres.

El sotsdirector de l'escola La Farga, Joan Manuel Prats, ha explicat que el centre educatiu intenta comptar sempre amb les opinions de les famílies.

Josep Manuel Prats

Nosaltres comptem amb les famílies i els tenim molt en compte. Ens satisfà estar dins aquest rànguing.


Les 1.000 escoles que han format part de l'estudi han contestat a un qüestionari de 27 preguntes amb puntuacions diferents. Una vegada han respost el qüestionari, el diari 'El Mundo' envia a un redactor per analitzar les respostes des del mateix centre. L'estudi també es basa en els resultats dels alumnes a la Selectivitat, així com amb informacions annexes i consultes a les famílies.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quina credibilitat li doneu a aquest estudi???? No us heu parat a pensar en la casualiat que el Mundo premiï l'escola privada!! Per què no feu més ressó de tots els estudis que fa el mundo? Va home va...!!!

Indignat. Enviat el 17/mar/09


Tant el SEK com La Farga surten com a col·egis laïcs quan darrera i han intitucons religioses: realment és un estudi molt seriós. La Miranda fa una missa a l'inici del curs...Els altres no els conec però pots comptar. El Mundo no canviarà mai.

Civis. Enviat el 17/mar/09


La diferència entre laic i religiós no està en el caràcter propi, sinó en si el titular és o no una institució religiosa o de l\'Església. De moment, l\'escola concertada i privada aporta al sistema educatiu els millors resultats. I seria partidari de fer estudis que també contemplin l\'escola pública, naturalment!!!

manu. Enviat el 17/mar/09


soy alumno de la farga, y este hombre PRATS) es un sinvergüenza, que va con un mercedes a costa del dinero de los alumnos, y mientras llevamos 7 años con el polideportivo en obras por falta de pagos. NO HAY DERECHO

alberto. Enviat el 19/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.