L'Àgora i La Farga, entres les 10 millors escoles de Catalunya, segons 'El Mundo'

Vista exterior de les instal·lacions de l'escola Àgora

Societat

Publicat el 17/mar/09 per Mar Castro

Les escoles santcugatenques Àgora i La Farga han tornat a entrar al rànquing de les 10 millors escoles de Catalunya que anualment publica el diari 'El Mundo'. El rànquing s'elabora a partir d'una sèrie de criteris relatius al model d'educació, l'oferta educativa i els mitjans materials. L'escola Àgora, privada i aconfessional, està situada com la tercera millor escola del país. Per la seva banda, La Farga, centre concertat i vinculat a l'Opus Dei, queda situada en el setè lloc de Catalunya.

Aquesta és la vuitena edició del rànquing '100 escoles' que fa el diari 'El Mundo' entre 1.000 centres educatius concertats i privats de tot l'Estat espanyol, dels 6.800 que existeixen.

L'estudi es basa en 27 criteris que es divideixen en tres grups com el model d'educació, l'oferta educativa i els mitjans materials. 'El Mundo' analitza per exemple la metodologia d'ensenyament, la relació qualitat/preu, el nombre d'idiomes que s'oferten o el número d'hores dedicades a tutories per alumnes. També es té en compte el nombre d'alumnes per aules, el nombre d'alumnes per professor o el material informàtic disponible per alumne, entre d'altres.

El sotsdirector de l'escola La Farga, Joan Manuel Prats, ha explicat que el centre educatiu intenta comptar sempre amb les opinions de les famílies.

Josep Manuel Prats

Nosaltres comptem amb les famílies i els tenim molt en compte. Ens satisfà estar dins aquest rànguing.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les 1.000 escoles que han format part de l'estudi han contestat a un qüestionari de 27 preguntes amb puntuacions diferents. Una vegada han respost el qüestionari, el diari 'El Mundo' envia a un redactor per analitzar les respostes des del mateix centre. L'estudi també es basa en els resultats dels alumnes a la Selectivitat, així com amb informacions annexes i consultes a les famílies.