Tres noves línies d'autobús connecten Sant Cugat amb Barcelona i el Vallès


  • Comparteix:

Una de les parades de bus a la ciutat

Una de les parades de bus a la ciutat

Sant Cugat té tres noves línies d'autobús que connecten la ciutat amb Barcelona i diverses localitats del Vallès. Aquesta iniciativa de la Generalitat vol millorar l'oferta i l'eficàcia del transport públic interurbà que enllaça Barcelona, Cerdanyola, Sant Cugat, Sant Quirze, Rubí i Terrassa. Gràcies a una d'aquestes noves línies, a més, Sant Cugat quedarà connectada amb l'Hospital de Terrassa.

Els nous serveis d'autobús, que seran gestionats per l'empresa Marfina Bus, del Grup Sarbus, consisteixen en tres noves línies. La primera, anomenada A4, unirà Barcelona, Cerdanyola i Sant Cugat. La segona, que es dirà B7, enllaçarà Cerdanyola, Sant Cugat i Rubí. I la tercera, la B8, sortirà de Sant Cugat i anirà a Rubí, Terrassa i Sant Quirze, enllaçant aquestes poblacions amb l’Hospital de Terrassa.

El director general de Transports Terrestres de la Generalitat, Manel Villalante, explica els tres motius que han fet crear aquestes noves línies.

Manel Villalante

Donar accés a l'Hospital de Terrassa, donar cobertura en xarxa a aquesta àrea, i millorar els horaris.


La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha valorat molt positivament l'establiment de la nova xarxa d'autobusos. Són declaracions a Cugat.cat.

Marta Subirà

Des de l'Ajuntament valorem molt positivament la nova reorganització de les línies d'autobús interurbanes perquè permetran als usuaris de Sant Cugat millorar les freqüències i disposar de recorreguts més racionals.



D'altra banda, per garantir la puntualitat dels serveis en la mesura del possible i evitar els retards com a conseqüència de l'intens volum del trànsit en les hores punta, s'incrementarà el nombre d'autobusos en circulació, i es milloraran les freqüències de pas dels serveis, especialment els caps de setmana.

Aquestes millores suposaran una inversió anual de més de 350.000 euros a càrrec del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que serà d'uns 230.200 euros pel que resta del 2009. Es preveu que les noves línies donin servei a més de 1.200.000 viatgers cada any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.