Sant Cugat ha celebrat el Dia de la Dona Treballadora amb una dotzena d'actes


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha unit aquest cap de setmana a la celebració del Dia Internacional de la Dona amb una dotzena d'actes destinats a impulsar la presència del col·lectiu femení a la societat. Xerrades, projeccions i activitats culturals han servit per donar veu a les dones tant als districtes com al centre de Sant Cugat.

La figura de la dona artista és la que va voler reflectir l’exposició 'Creacions Artesanals del Grup de Dones de la Creu d’en Blau', al Centre Cívic de Les Planes. La mostra recull unes 60 obres de patch-word i gravats realitzats per les dones del districte.

Les dones immigrants també van ser protagonistes de la jornada. L'associació Atena va organitzar dissabte al Casal del Barri una trobada intercultural que va servir per acostar dones d'altres comunitats al teixit social de la ciutat. La presidenta d’Atena, Montserrat Espanyol, admira l’esperit de sacrifici d’aquestes dones:

Montserrat Español

Tinc gran respecte i admiració pel gran sacrifici d'aquestes dones immigrants.


Durant la jornada també es va voler analitzar a través del debat el paper de la dona en l’àmbit familiar. La presidenta de les Dones de la Creu d’en Blau de Les Planes, Mayte Echevarría, denuncia el doble treball de la dona dins i fora de casa:

Mayte Echevarría

La dona després del treball continua amb la feina de casa


La dona i la guerra va ser el tema central de la projecció que va organitzar dissabte la Xarxa Alternativa de Sant Cugat a l'Ateneu Santcugatenc. La pel·lícula escollida era "Silencio roto", de Montxo Armendáriz. Teresa Veciana, membre de la XASC, explica que el film demostra que la dona és sempre una víctima de les guerres.

Teresa Veciana

La dona és un objecte passiu de les guerres, però en rep les pitjors conseqüències


El Dia de la Dona també es va celebrar amb activitats culturals. Ahir a la tarda, el Centre Cívic de Mira-sol va acollir la inauguració de l'exposició de pintura d'Assumpció Tres, i un concert de veus femenines a càrrec del cor Eglepta de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.