Almenys quatre santcugatencs ferits en les càrregues dels Mossos a la manifestació contra el pla Bolonya, segons l'AJSC


  • Comparteix:

Càrrega dels Mossos aquest dimecres a Barcelona. Foto: ACN

Càrrega dels Mossos aquest dimecres a Barcelona. Foto: ACN

Almenys quatre santcugatencs han patit lesions aquest dimecres en les càrregues dels Mossos d'Esquadra durant les protestes contra el Pla Bolonya, segons l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC). L'entitat reclama la dimissió dels consellers Saura i Huguet, i insta ERC i ICV-EUiA de Sant Cugat a pronunciar-se sobre els enfrontaments entre estudiants i policia.

L'AJSC qualifica de 'brutal' i ' franquista' l'actuació dels Mossos d'Esquadra. Tot i això, l'entitat responsabilitza el govern tripartit i, més concretament, el conseller d'Interior, Joan Saura, i el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, dels fets d'aquest dimecres.

Una de les lesionades, la membre de l'AJSC Laia Casas, explica la seva versió dels fets a Cugat.cat.

Laia Casas

Vaig haver de sortir corrents per un carreró i allà em van pegar. Contemplem denunciar els Mossos d'Esquadra.


La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Advocats de Barcelona, SOS Racisme i l'associació Justícia i Pau, entre altres entitats, han criticat l'actuació dels Mossos d'Esquadra.

El president de Justícia i Pau, el santcugatenc Arcadi Oliveres, ha dit a Cugat.cat que l'actuació policial és més pròpia del franquisme que d'una democràcia.

Arcadi Oliveres

En general, les policies actuen de manera incontrolada i poc democràtica. Sembla que els Mossos hagin après accions més properes a l'època franquista.


Els enfrontaments d'aquest dimecres entre Mossos i estudiants a Barcelona han acabat amb 81 ferits, set detinguts i 16 denunciats, segons el balanç policial. D'entre els 81 ferits, 46 són agents dels Mossos d'Esquadra. El detonant del conflicte va ser el desallotjament dels estudiants contraris al pla Bolonya que ocupaven el rectorat de la UB de l'edifici de la plaça Universitat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

veient com va anar la cosa i com van actuar els mossos d\'esquadra no em crec de cap manera que 46 dels 81 ferits fossin mossos. Ells van protegits i armats fins les dents, les manifestants no duiem altra protecció que la nostra roba, qui picava amb les porres i les pilotes de goma no erem pas les manifestants pel que jo vaig veure, qui es pot creure aquestes xifres?

testimoni dels fets. Enviat el 19/mar/09


No hi ha dret el que va passar ahir. Els votants d'ERC i ICV que van anar a la mani segur que no tornaran a votar aquesta trepa de defensors de la privatització i de les hòsties! Saura i Huguet, qui us ha vist i qui us veu!

santcugatenc emprenyat. Enviat el 19/mar/09


Com es pot dir que la càrrega responia a incidents? Jo era allà i en cap moment ningú va mostrar una actitud violenta, és a dir que els mossos van carregar per la cara. La gent va posar contenidors al mig de la carretera per barrar el pas a aquesta colla d\'assassins que estaven ferint a TOTHOM qui se\'ls posava al davant. Els i les estudiants volem dialogar, i aquesta es l\'única resposta que anem rebent des de fa temps. Anem bé...

un altre testimoni. Enviat el 19/mar/09


Ahir ICV va cavar la seva tomba política. Repressors del poble català, us heu posat a defensar la patronal, venuts! ICV digueu alguna cosa. El vostre silenci és complicitat!

Jo hi vaig ser. Enviat el 19/mar/09


Soc una mica gran i veient les imatges de l´actuació policial he pensat que havien tornat els grisos.

Ane. Enviat el 19/mar/09


A ver... ¿Cómo es que siempre son los mismos que acabéís en enfrentamiento violento con los representantes de la ley? Vosotros de la AJSC las habeís tenido con la Policia Local, con los Mossos, con la Guardia Civil... ¿No será que simplemente sois unos soñadores infelices que jamás estareís de acuerdo con lo las reglas de juego de la sociedad en general? Respeto por los procesos democráticos, repesto por las leyes, y respeto por la propiedad privada. Y el deber de la policia, sea quien sea el Conceller de Interior, es velar por todo esto. El circo ya había durado lo suficiente. BOLONIA está más que aprobado. No habrá vuelta atrás. Y si no quereis estudiar, ¿qué tal si os buscais un trabajo? Pero con las greñas y la pinta que teneís todos, no será fácil.

Harto de los anti-sistema profesionales. Enviat el 20/mar/09


Que es pot esperar del Conseller que tenim el Sr, Saura !!!.Ara buscaran un cap de turc per carregar-li el mort.Mes irresponsabilitat com sempre.

Antoni. Enviat el 20/mar/09


Aviam, per l'HArto aquest que escriu en castellà: Sóc de l'AJSC, llicenciat i estic cursant un màster perquè m'agrada estudiar. A la manifestació d'ahir va rebre tothom, entre ells persones de l'ajsc. I per suposat que no és casualitat que sempre rebem els mateixos, ja que només rep qui protesta i no segueix el ramat amb el capcot. Les persones com tu que esteu còmodes amb el sistema no rebreu mai, car sou còmplices d'aquests repressors. Guàrdia civil, mossos, local... tots són defensors de l'status-quo que reprimeixen a la dissidència

un de l'ajsc. Enviat el 20/mar/09


I per cert, un petit aclariment: Els de l'AJSC no acabem amb enfrontaments violents: No som nosaltres qui agredim, sinó els altres. Cap policia ha estat agredit per part nostre, tot el contrari. Si rebre sempre per ser dissident és provocar enfrontaments violents, anem bé

un de l'AJSC. Enviat el 20/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.