El suport a la vaga obliga Maragall a replantejar la Llei d'Educació, segons els sindicats


Temes relacionats

Alt seguiment dels mestres dels CEIP a la vaga contra la Llei d'Educació (19/mar/09)


  • Comparteix:

Manifestació al moment del pas

Manifestació al moment del pas

Els sindicats asseguren que el seguiment de la vaga al sector de l'ensenyament obliga el conseller d'Educació, Ernest Maragall, a replantejar-se la futura llei d'aquest àmbit. Tres de cada quatre mestres dels centres d'ensenyament públics de la ciutat s'han sumat a la vaga, segons les dades facilitades per les escoles a Cugat.cat.

A Sant Cugat, el seguiment de la protesta a sis dels 11 CEIP ha estat del 100% i només s'han ofert els serveis mínims decretats per la Generalitat. La participació als IES ha estat inferior que a la primària i s'ha situat al voltant del 34%.

A Catalunya, el seguiment de la vaga ha estat, segons la Generalitat, del 41%. Al Vallès Occidental, ha arribat fins al 46%, amb una participació de 58% a primària i un 31%, a secundària. En canvi, USTEC eleva el seguiment a Catalunya fins al 70%.

La portaveu del sindicat USTEC, el majoritari al sector educatiu, Rosa Cañadell, subratlla que el seguiment de la protesta avala el posicionament dels contraris a la política de Maragall.

Rosa Cañadell

Una immensa majoria del professorat diu que no vol aquesta llei i que el conseller ha de dimitir.


El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha respost que, tot i la vaga, seguirà governant 'el canvi a l'educació d'aquest país amb la mateixa convicció, fermesa i contingut'.

Ernest Maragall

Continuaré treballant amb la mateixa fermesa i convicció per aconseguir la complicitat del professorat.



La manifestació a Barcelona en contra de la política d'Educació ha reunit, segons els sindicats, al voltant de 80.000 persones, i, segons la Guàrdia Urbana, unes 26.000.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.