Egarsat fa reflexionar empresaris del Vallès sobre la necessitat de reduir l'absentisme laboral


  • Comparteix:

Seu d'Egarsat a Sant Cugat

Seu d'Egarsat a Sant Cugat

Egarsat, amb seu a Sant Cugat, recomana a les empreses afavorir el benestar dels treballadors per reduir les despeses de l'absentisme laboral. Aquesta és una reflexió que ha difós la mútua d'accidents de treball en uns cursos de formació a empreses de la comarca per millorar la gestió de l'absentisme a la feina.

Egarsat ofereix a les empreses vallesanes diversos mètodes per combatre l'absentisme laboral. En primer lloc, per calcular el percentatge d'absentisme a l'empresa, la mútua posa a la seva disposició un baròmetre sobre els valors i comportaments dels treballadors i una eina de càlcul dels costos anomenada Absent-pro. Una vegada detectat el grau d'absentisme, Egarsat ha confeccionat una guia de gestió que inclou polítiques i pràctiques que orienten les empreses a l'hora d'aplicar un pla d'acció específic.

El cap de les relacions externes d'Egarsat i membre de l'organització de les jornades, Pere Arch, explica la utilitat d'aquestes reflexions per a les empreses.

Pere Arch

L'absentisme laboral és un tema que preocupa però que és gestionable no només externament sinó que també internament amb una sèrie d'estratègies de recursos humans.




Gaes, Henkel i Endesa són algunes de les empreses que han participat en l'elaboració de la guia. La seva aportació ha consistit en descriure problemes que han patit, explicar-ne la solució i els resultats que han obtingut amb aquesta pràctica.

Arch ha confirmat a Cugat.cat que d'aquí a unes setmanes tindrà lloc a Sant Cugat una xerrada de formació per reduir l'absentisme laboral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.