El programa d'orientació acadèmica municipal ajudarà de nou els estudiants a decidir el seu futur

La regidora d'Educació, Esther Salat, durant la roda de premsa de presentació del POAP

Societat

Publicat el 26/mar/09 per Oriol Sumsi / Anna Bernadó

Els alumnes de 4t d'ESO dels centres públics de la ciutat disposaran un any més del Programa d'Orientació Acadèmica Professional (POAP) que ofereix l'Ajuntament. La finalitat de la iniciativa, que es duu a terme des de fa més de deu anys, és assessorar els estudiants a l'hora de decidir quin batxillerat i carrera volen estudiar.

El POAP està adreçat a tots els joves de la ciutat i consisteix, entre altres propostes, en unes xerrades adreçades a les famílies dels alumnes de 4t d'ESO. Les ponències volen proporcionar als pares la informació necessària per ajudar als fills en la presa de decisions sobre el seu futur. A més, també hi haurà unes aules-tallers d'orientació d'estudis i professions adreçat als alumnes. Tant les xerrades a les famílies com les aules-taller tindran lloc a cada centre de la ciutat entre el 16 d'abril i el 4 de maig.

La regidora d'Educació i Joventut, Esther Salat, explica el nou enfocament que han volgut donar al programa d'aquest any.

Esther Salat

Hem reconduit el programa. Els centres visiten el Saló de l'Ensenyament i nosaltres fem accions més properes i personalitzades

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altra banda, el Servei d'Informació Juvenil (SIJ), ubicat al Casal de Joves TorreBlanca, ofereix informació acadèmica i professional als estudiants de batxillerat de la ciutat. Allà hi poden trobar informació sobre estudis universitaris, ensenyaments reglats i no reglats, artístics i especialitzats, programes de transició al treball i preparació per a les proves d'accés als cicles formatius, entre altres.

L'Ajuntament també posa a disposició dels joves una assessoria d'ensenyament que consisteix en un servei d'entrevistes personalitzades amb professionals experts en la matèria. En aquest cas, cal demanar cita prèviament al SIJ i les entrevistes es faran entre el 2 d'abril i el 28 de setembre.