La nova plataforma a favor de la bicicleta promourà l'extensió dels carrils-bici


  • Comparteix:

La nova Plataforma per a la promoció de l'ús de la bici a Sant Cugat fomentarà la instal·lació del carril bici tant en les vies urbanes com en les interurbanes per unir Sant Cugat amb els municipis de l'entorn. La seguretat, l'educació i la planificació urbanística són alguns dels objectius que l'entitat recull al seu manifest fundacional.

Una de les propostes de la Plataforma és pactar amb els comerciants i l'Ajuntament per executar els projectes d'instal·lació de carril bici existents. També es preveu involucrar l'administració en noves iniciatives, com la creació de nous carrils bici compatibles amb zones de vianants o itineraris ciclables com les vies de velocitat restringida.

Escoltem el portaveu de la Plataforma, Christian Aimer.

Christian Maimé

La planificació serà gestionar el manteniment de les infraestructures ja existents i fer nous carrils bici i itineraris ciclables.


L'entitat també vol crear connexions entre les escoles i la ciutat i que als centres docents s'eduqui en l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport. Així mateix, la Plataforma preveu donar suport a l'administració perquè es pugui assessorar per experts en l'ús de la bici en zones urbanes.

Christian Aimer posa alguns exemples de connexions que s'haurien de realitzar.

Christian Aimer

Crear carrils bici cap i des de l'estació i conexions bàsiques cap a les escoles com el col.legi Europa


Amb el joc de paraules 'Civisme-bicisme' la Plataforma vol fomentar el respecte dels ciclistes pels vianants. Entre els qui ja s'han adherit al manifest hi ha l'alcalde, Lluís Recoder, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, i l'alcaldable de la CUP, Guim Pros, entre d'altres.

La Plataforma està oberta a tots els ciutadans a través de l'adreça promobicisantcugat.com.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.