El Parlament Europeu per a Joves busca els representants barcelonins entre sis escoles


  • Comparteix:

Una cinquantena de joves han participat aquest dissabte a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a la nostra ciutat, a la preselecció dels representants estatals del Parlament Europeu per a Joves. La jornada ha comptat amb la presència de sis escoles, de les quals dues són santcugatenques: l'Àgora i l'IES Leonardo da Vinci.

De bon matí, els participants, vinguts d'escoles de la demarcació de Barcelona, han debatut resolucions d'abast internacional vinculades al medi ambient i als drets humans, entre d'altres. El regidor de Comunicació, Jordi Puigneró, s'ha encarregat de l'obertura de l'acte i ha donat alguns consells polítics per als joves, que després han aprofitat a la seva defensa de les resolucions.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha tancat la jornada amb un discurs íntegrament en anglès. Recoder ha remarcat la importància de la participació ciutadana i ha encoratjat els joves a involucrar-se en el món polític.

Lluís Recoder

La iniciativa és una magnífica eina de coneixement entre joves de diferents països. És una forma d'intercanvi cultural, d'esborrar les fonteres europees i de construir Europa des de la base.


L'organització, que donarà a conèixer els seleccionats en els propers dies, ha fet un balanç molt positiu de la jornada. La presidenta de la secció estatal, la santcugatenca Cristina Mont, ha explicat a Cugat.cat que la jornada és el pas previ a la trobada de tots els representants estatals.

Cristina Mont

Nosaltres vam començar a fer les preseleccions per arribar a més gent amb el projecte.


Cristina Mont també ha explicat que el Parlament Europeu per a Joves té previst dos actes en els propers mesos a Barcelona i a Girona, aquest últim serà de caire internacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.