José Montilla: 'La inversió en recerca és la vitamina que necessita la nostra economia'


Temes relacionats

El sincrotró Alba entrarà en servei a finals de 2010 (16/des/08)

Zapatero i Maragall donen el tret de sortida a les obres del Laboratori Sincrotró Alba, a Cerdanyola (28/jul/06)


  • Comparteix:

El president de la Generalitat, José Montilla, ha visitat aquest dilluns les obres del sincrotró Alba, situat entre Cerdanyola i Sant Cugat. Es preveu que les instal·lacions entrin en funcionament a principis de l'any que ve, convertint-se en un dels principals nuclis de recerca tecnològica del sud d'Europa. Montilla ha destacat, durant la visita, que són necessàries infraestructures innovadores com aquesta perquè el país pugui afrontar la crisi econòmica.

El sincrotró Alba és una font d'energia de darrere generació que funciona com un microscopi gegant que permet investigar sobre les parts més petites de la matèria.

A Europa ja n'hi ha una vintena, però cap, de moment, tant al sud, pel que es preveu que cobreixi una gran àrea de potencial investigador i empresarial.

Un cop entri en funcionament, l'any 2010, està previst que doni servei a més d'un miler d'investigadors i empreses d'alta tecnologia de tot el sud d'Europa, el Magreb i l'Amèrica Llatina.

Escoltem José Montilla.

José Montilla

En moments de crisi l'esforç en recerca és fonamental per al nostre teixit productiu. És la vitamina que necessita la nostra economia.


El sincrotró està cofinançat per la Generalitat i l'Estat espanyol, i implicarà més de 450 milions d'euros d'inversió pública d'aquí al 2022.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.