Alumnes de l'Escola de Música recullen signatures per convertir el centre en un conservatori de grau mig


Temes relacionats

Ponsa anuncia que l'Escola de Música està molt ben posicionada per convertir-se en conservatori (12/mar/03)


  • Comparteix:

Alumnes de l'Escola de Música Victòria dels Àngels estan recollint signatures per a la conversió del centre en un conservatori de grau mig. La demanda ve motivada per la impossibilitat dels estudiants de finalitzar la seva formació als conservatoris del Vallès, on cada cop, diuen, hi ha menys places vacants.

Actualment, el centre municipal només ofereix 2 dels 3 cicles de grau mig, per la qual cosa els alumnes han d'acabar el estudis als conservatoris de Sabadell i Terrassa. El problema arriba quan, després de passar una prova selectiva, la majoria dels alumnes no poden entrar al conservatori a causa del reduït nombre de places vacants.

Per aquest motiu, els alumnes d'últim curs de l'escola santcugatenca estan recollint signatures, ja en porten més de mil, perquè Victòria dels Àngels imparteixi la formació completa de grau mig. Una altra opció seria cursar l'últim cicle en un altre espai de la ciutat, com l'aula musical de la futura escola del Pla de Vinyet. Irina Prieto és membre del consell escolar del Centre i ha recordat que, enguany, els conservatoris només oferten una única plaça:

Irina Prieto

Ens solen enviar a conservatoris de rodalies com el de Badalona o més lluny


L'alumnat compta amb el ple suport de l'AMPA que, des del mes de gener, ha intentat posar-se en contacte amb l'alcalde. L'espera ha finalitzat després que l'Ajuntament hagi concertat una entrevista dilluns vinent amb la direcció del centre, i una altra amb l'AMPA el dia 24.
Per a la membre de l'associació, Ester Llopis, la trobada arriba tard donat que el període de pre-inscripcions està a tocar de la cantonada:

Ester Llopis

Molts alumnes petits que volen entrar es poden quedar sense places i molts dels que porten vuit anys que fa que estan aquí s'hauran de desplaçar molts quilòmetres per continuar els estudis


D'altra banda, l'AMPA també ha denunciat que el centre no té suficients places per atendre la demanda dels nens que hi volen ingressar. Per aquest motiu, el col·lectiu també està recollint signatures, per tal d'ampliar les línies d'estudi pel curs vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.