El Sant Crist crucificat recorre els carrers de la ciutat tot l'amenaça de pluja


  • Comparteix:

El mal temps de Divendres Sant no ha impedit que el Sant Crist crucificat hagi recorregut un any més els carrers dels centre de la ciutat amb la celebració del viacrucis. Prop de 200 persones han seguit els 15 portants i la creu. Aquest ha estat el cinquè any consecutiu en què la processó ha sortit des del Monestir, com es feia anteriorment, per continuar amb la recuperació d'una tradició que es remunta a l'any 1949.

El Sant Crist de Sant Cugat i els seus portants han sortit del Monestir i han enfilat cap al carrer Major acompanyats d'unes 200 persones fins arribar a la plaça de Pere San. Des d'allà, han baixat pel carrer de Sabadell fins a la plaça de Pep Ventura i han continuat pel carrer Plana de l'Hospital fins al recinte monàstic de nou.

La principal perocupació dels portants era el mal temps, que ha amenaçat amb pluja fins l'últim moment i que hagués obligat a fer el recorregut per dins del claustre. Finalment, la meteorologia s'ha aliat amb la celebració.

Escoltem un dels portants, William Sedeño.

William Sedeño

A mi m'encanta, ha anat molt bé, molta gent ha vingut i el temps ens ha acompanyat.



El Crist és una figura de fusta d'uns dos metres d'alçada i amb un pes de 50 quilos. Això fa que es requereixi un temps d'entrenament dels portants per aconseguir l'equilibri necessari per conduir el Crist elevat pels carrers de la vila.



  • Comparteix:

COMENTARIS

De debò cal recuperar "tradicions" que en realitat van ser imposicions del catolicisme imperant del règim franquista? Calia?

Memòria. Enviat el 12/abr/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.