Mossèn Blai Blanquer: 'Els que han vingut a l'església són les economies més modestes'


  • Comparteix:

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, assegura que la Setmana Santa és un bon moment per apropar l'Església als ciutadans. Blanquer ha notat la presència de noves cares en les celebracions dels darrers dies, malgrat que molts santcugatencs marxen de la ciutat durant les festes. Precisament, el rector ha remarcat que els que han participat de la Setmana Santa són aquells que ho estan passant pitjor econòmicament.

En els darrers mesos, el nombre de fidels amb problemes econòmics ha augmentat a la parròquia de Sant Pere d'Octavià. El mossèn Blai Blanquer assegura que les donacions de Setmana Santa han minvat i encoratja els santcugatencs amb més recursos a solidaritzar-se amb els que pateixen la crisi.

Blai Blanquer

Els que han vingut a l'església són les economies modestes i els donatius importants s'han reduït. Per això, els que tenen benestar han de recordar que molts no en tenen.



El rector ha qualificat de 'notable' la participació en les festivitats de Setmana Santa, com el Via Crucis. La benedicció de Diumenge de Rams ha estat l'acte més multitudinari, ja que s'hi congrega un ventall molt ampli de santcugatencs.

Blai Blanquer

A les celebracions de Setmana Santa hi veus cares desconegudes. S'ho miren de lluny, però potser connecten més que molts altres.



El mossèn reconeix que és difícil quantificar l'assistència a les celebracions religioses. La nostra ciutat es caracteritza per un nombre fluctuant de fidels arran dels forts vincles amb Barcelona i la gran quantitat de ciutadans amb segones residències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.