Les Caramelles fan front a la pluja i omplen els carrers de Sant Cugat


  • Comparteix:

La Societat Coral La Lira i la Coral de la Unió Santcugatenca han complert amb la tradició centenària i han recorregut un cop més els carrers de la ciutat al ritme de les Caramelles. El mal temps no ha impedit que les dues formacions s'apleguessin a la plaça Barcelona després del respectius recorreguts pel centre per cantar plegades sardanes, havaneres i valsos. Les dues formacions repetiran la tradició per Dilluns de Pasqua.

La pluja no ha impedit a les dues corals recórrer els carrers de Sant Cugat des de primera hora del matí. La Societat Coral La Lira ha començat el seu recorregut a la plaça de Pere San i ha visitat els punts emblemàtics de la nostra ciutat, com la Plaça d'Octavià i els Quatre Cantons. La Lira també ha visitat alguns comerços i cases particulars de santcugatencs, on les famílies els han ofert un refrigeri.

El president de La Lira, Josep Garrel, està orgullós perquè la coral és centenària però segueix sent tan nombrosa com sempre.

Josep Garrell

Aquest any la Societat Coral ha tingut algunes incorporacions. En total som 38 cantaires, a més del mestre, l'acordionista i el contrabaix.


De la seva banda, la coral de la Unió ha donat el tret de sortida al seu recorregut a la seu de l'entitat i s'ha aturat un any més als estudis de Ràdio Sant Cugat.

El director de la Coral de la Unió, Reinaldo Osorio, destaca la importància de mantenir les tradicions.

Reinaldo Osorio

La cantada de Caramelles és una activitat tradicional. Hem cantat a diferents llocs de Sant Cugat, sobretot valsos, havaneres i sardanes.


Les dues corals han estat rebudes a la plaça Barcelona pel tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, que ha destacat el 'moment difícil' que estan passant totes dues formacions. Tot i això, Recasens ha encoratjat les corals ha seguir treballant per a la integració de nouvinguts en tradicions de la ciutat com les cantades de Caramelles.

Joan Recasens

Les Caramelles són una forma de conservar les tradicions. Però també permet integrar els nous habitants de Sant Cugat. És una manera d'integrar-los en la nostra cultura.


La Societat Coral La Lira i la Coral de la Unió Santcugatenca compliran de nou amb la tradició aquest dilluns, Dilluns de Pasqua.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.