El CMSC dedica un trimestre a les desigualtats entre països del Nord i el Sud


  • Comparteix:

Una xerrada al CMSC

Una xerrada al CMSC

El Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) centra les activitats socioculturals d'aquest trimestre a analitzar les diferències entre els països del Nord i el Sud. Amb el nom d''El trimestre de l'educació per la solidaritat', l'entitat organitza tallers, xerrades i exposicions per sensibilitzar la població sobre les necessitats del Tercer Món.

Les activitats començaran dimarts de la setmana vinent amb una xerrada sobre els microcrèdits a càrrec del Fons Social Sant Cugat-Valldoreix. Fins al juny, la resta de xerrades tractaran temes com el comerç just, la solidaritat i la fam als països pobres.

La coordinadora cultural del CMSC, Núria Fabregat, explica d'on va sorgir la idea de fer aquest cicle.

Núria Fabregat

Aquest cicle és un reconeixement a les diverses entitats de la ciutat que treballen a favor de la solidaritat.


Les sessions de cinema de l'entitat també es dedicaran a la temàtica del trimestre. A la sala Montblanc, s'hi projectaran durant aquest cicle les pel·lícules 'Flores de otro mundo', 'El año que vivimos peligrosamente' i 'Bajo el fuego'.

Per als nens, el CMSC ha programat tallers sobre drets, solidaritat i diversitat. Aquestes activitats, a càrrec de Creu Roja, tindran lloc els dissabtes a la tarda.

Fabregat explica per què dediquen una part de la programació als més petits.

Núria Fabregat

És important explicar als més petits que hi ha nens que tenen més o menys drets pel sol fet d'haver nascut a un lloc i no a un altre.


En paral·lel, el vestíbul del CMSC acollirà diverses exposicions centrades en la banca ètica, en la campanya 'Objectius del Mil·leni' de Mans Unides i en la convivència.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscriure-s'hi prèviament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.