Una sentència nega que l'Ajuntament hagi d'indemnitzar un santcugatenc que va caure a causa del mal estat d'una vorera


Temes relacionats

Satisfacció veïnal per la remodelació del carrer Montserrat (17/gen/09)


  • Comparteix:

Les obres de millora del carrer de Montserrat es van enllestir el passat mes de gener

Les obres de millora del carrer de Montserrat es van enllestir el passat mes de gener

La justícia ha desestimat finalment el recurs presentat per un veí de Sant Cugat en què demanava una indemnització per la caiguda que va patir fa dos anys al carrer de Montserrat. Jesús Ariza considera injusta la sentència, assegurant que l'Ajuntament té l'obligació de tenir els carrers en bon estat i que la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, va admetre públicament al seu moment que el carrer es trobava en males condicions.

Jesús Ariza es va entrebancar el març de 2007 mentre caminava per la vorera del carrer de Montserrat. La caiguda li va provocar diverses lesions, entre les quals el trencament d'un os del turmell.

Ariza assegura que la caiguda no s'hagués produït si no fos pel mal estat en que es trobava el paviment, que tenia diverses rajoles enfonsades. La reclamació formal que Ariza va presentar a l'Ajuntament, però, va ser desestimada perquè no es va trobar cap prova suficient que relacionés l'estat del paviment i la caiguda.

En una carta publicada el desembre de 2007 al setmanari 'Tot Sant Cugat', Ariza continuava demanant responsabilitats al consistori, i avisava que recorreria als tribunals. Poc després, apareixia a la mateixa publicació una carta signada per la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans i Manteniment de la Ciutat, Cristina Paraira, on admetia que el carrer de Montserrat tenia 'les voreres estretes i en mal estat'. Per aquest motiu, Paraira anunciava que s'havia programat la remodelació del carrer amb unes obres que es van acabar el mes de gener d'enguany.

Mentrestant, Jesús Ariza tirava endavant un recurs contenciós administratiu on demanava 4.500 euros com a indemnització. La resolució judicial, publicada el mes passat, considera irrellevant el desnivell que va ocasionar la caiguda i eximeix l'Ajuntament de fer-se'n càrrec. Segons la sentència, l'administració pública no es pot convertir en una 'asseguradora universal' ni convertir-se en un 'sistema providencialista' que protegeixi els ciutadans de tots els mals.

Jesús Ariza ha explicat a Cugat.cat que no se sent gens satisfet amb la sentència ja que, segons ell, Cristina Paraira havia admès a la carta publicada al 'Tot Sant Cugat' que la vorera es trobava realment en mal estat i per tant que la caiguda era responsabilitat de l'Ajuntament.

Ariza considera que la situació és injusta tenint en compte els impostos que paga.

Jesús Ariza

Jo he de pagar 600 euros i que llavors no se'n facin responsables? Jo pago perquè els carrers estiguin bé.




La sentència especifica que és ferma i, per tant, no susceptible de cap mena de recurs ordinari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.