Els efectes de la crisi als països del Sud, a debat


  • Comparteix:

Cartell de la jornada sobre la crisi

Cartell de la jornada sobre la crisi

L'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) sotmetrà a reflexió les mesures adoptades per fer front a la crisi econòmica al seminari que ha organitzat per aquest dissabte. A les deu del matí es donarà la sortida al seguit de xerrades a càrrec d'experts en matèria econòmica i especialistes en deute extern. Les conferències se celebraran a la Casa de Cultura i la inscripció és gratuïta.

A un quart d'onze arrancarà una xerrada sobre els efectes socials, econòmics i ecològics de la crisi als països del Sud a càrrec del sotsdirector gerent del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Rafel Vilasanjuán, i l'investigador de l'ODG, Miquel Ortega.

Una hora més tard, la investigadora de la Xarxa Europea de Deute i Desenvolupament, Núria Molina, exposarà 'receptes' perquè els països del Sud afrontin la situació econòmica actual.

La següent proposta és a dos quarts d'una i tractarà el comerç internacional. El professor de Política Econòmica i Estructura Econòmica Mundial de la UB, Antón Costas, i el professor d'Economia Aplicada de la Universitat de Màlaga, Alberto Montero, debatran entorn el proteccionisme econòmic.

El membre d'ODG i responsable del seminari, Dani Gómez, ha explicat a Cugat.cat que aquesta trobada vol ser un complement a les trobades internacionals que tracten la crisi.

Dani Gómez

Volem donar resposta a l'impacte de la crisi sobre aquestes poblacions i possibles solucions per reduir-ne els efectes.


Les xerrades es reprendran a les quatre de la tarda amb la ponència d'Eric Toussaint, president del Comitè per l'Abolició del Deute del Tercer Món, que abordarà les necessitats financeres dels països empobrits.


A dos quarts de sis de la tarda tindrà lloc el debat final on s'assenyalaran els sectors més afectats per la crisi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.