La Plataforma Aturem la Guerra ja té delegació pròpia a Sant Cugat

Societat

Publicat el 15/mar/03 per Eugènia

La nostra ciutat ja disposa d'una delegació pròpia de la Plataforma Aturem la Guerra. Una vintena d'entitats santcugatenques la recolzen i esperen que sigui un primer pas per promoure la coordinació de totes les associacions de la ciutat en molts més àmbits.

Amb aquesta iniciativa es vol establir un nexe d'unió entre totes les propostes que les diferents entitats santcugatenques estan duent a terme en contra de la guerra. Aprofitant aquesta qüestió, també es pretén que aquest sigui un primer pas en el procés de coordinar totes les associacions de la ciutat i crear una societat civil organitzada i cohesionada que parli amb una sola veu. Segons la plataforma, ja és hora que els ciutadans tornin a fer política i lluitin per una societat justa, renovada on es respecti l'individu. Ramon Pros, president de l'ateneu, una de les entitats que conformen la plataforma, considera que la societat ha de ser més crítica.

Ramon Pros

La societat civil s'ha d'organitzar en tots els àmbits i ser crítica


La posada en marxa d'aquesta plataforma no ha estat exempta de polèmica ja que algunes entitats estaven duent a terme funcions pròpies d'aquesta entitat. A més, s'ha dubtat sobre la conveniència de redactar un nou manifest o recolzar el de la plataforma de Barcelona. Finalment, aquestes diferències han estat resoltes i s'ha decidit adoptar el manifest de la plataforma de Barcelona. Totes les entitats han decidit treballar d'una forma conjunta i aprofitar la influència que com a entitats poden tenir en els ciutadans. Ho explica Xavier Laborda, membre de la FAV.

Xavier Laborda

Hem d'aprofitar la oportunitat d'influir sobre els ciutadans


La Plataforma contra la guerra es tornarà a reunir aquesta tarda a les 8 a l'ateneu santcugatenc per acabar de completar les adhesions i planificar les properes activitats.