Bolivians i equatorians continuen encapçalant el rànquing de població estrangera a la ciutat


Temes relacionats

La vuitena part de la població de Sant Cugat és d'origen estranger (18/mai/07)

Sant Cugat crea un Observatori per conèixer i afrontar millor els nous reptes de la immigració ( 6/jul/06)


  • Comparteix:

El responsable de l'Observatori, Enrique Ortega, ha presentat el projecte acompanyat de Pellicer

El responsable de l'Observatori, Enrique Ortega, ha presentat el projecte acompanyat de Pellicer

Els bolivians s'han convertit en la població estrangera més nombrosa al municipi, després que el 2007 superessin als equatorians, molts dels quals van començar a marxar de Sant Cugat el 2004. Aquestes són algunes de les dades que es desprenen de l'últim informe de l'Observatori de la Ciutadania i la Immigració, un òrgan que l'Ajuntament ha rellançat aquest any.

Sant Cugat podrà conèixer molt millor a partir d'ara la seva població d'origen estranger, que representa gairebé el 14% de la ciutadania. L'Ajuntament ha readjudicat aquest servei a l'Ateneu Santcugatenc, que ja l'havia gestionat els anys 2006 i 2007. L'Observatori permetrà apropar-se als immigrants a partir de dades molt concretes sobre el seu país de procedència, sexe, edat, nivell d'estudis i ubicació residencial, entre altres aspectes.

La regidora d'Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, afirma que el rellançament de l'Observatori arriba en molt bon moment.

Susanna Pellicer

L'encetem en un moment molt adient, perquè en temps de crisi la immigració ens presenta grans interrogants.


Entre altres dades, l'Observatori permet saber que la població d'origen estranger s'ha multiplicat per cinc en l'última dècada, o que representa la tercera part dels nous santcugatencs que s'han establert al municipi durant aquest període.

Pel que fa a països d'origen, bolivians i equatorians continuen al capdavant del rànquing, seguits de francesos, italians, alemanys i marroquins, i així fins a una llarga llista de 103 nacionalitats.

L'Observatori elaborarà informes mensuals, semestrals i anuals, i tindrà les dades a disposició de tota la ciutadania a través d'internet a través de la web de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.