El Fons Social presenta els 'microcrèdits' en una conferència al Club Muntanyenc


  • Comparteix:

Xerrada divulgativa del Fons Social Sant Cugat-Valldoreix

Xerrada divulgativa del Fons Social Sant Cugat-Valldoreix

Els 'microcrèdits' són una solució per a tots els immigrants que necessiten un ajut econòmic. Aquest és l'objectiu del Fons Social Sant Cugat- Valldoreix, que concedeix préstecs sense interessos amb el compromís de retorn en un termini fixat segons les despeses i ingressos del nouvingut. En el desè aniversari, el Fons Social ja ha prestat més d'un milió i mig d'euros. L'entitat ha ofert una xerrada divulgativa aquest dimarts a la tarda al Club Muntanyenc (CMSC).

El Fons Social Sant Cugat- Valldoreix ha arribat a l'autofinançament. La iniciativa s'ha convertit en una roda solidària. Ho ha definit un dels membres de la fundació, Ramon Escamilla.

Ramon Escamilla

Nosaltres som solidaris i els deixem diners però ells han de ser solidaris perquè si no retornen el capital no se'n pot beneficiar un altre.


El crèdit només es presta als nouvinguts que tinguin una necessitat important, En la meitat dels casos és per pagar un deute amb interessos molt elevats en seu país d'origen.


Després del seu desè aniversari, el Fons Social ja ha ajudat més de 1500 immigrants. Veient l'èxit de la proposta, ara estudien la possibilitat d'ajudar els nouvinguts a buscar primeres feines, a aconseguir habitatge o electrodomèstics.

El Fons Social, que ara forma part de la fundació Acció Solidària contra l'Atur, el va fundar l'any 1998 Maria Antònia Gili ajudant un immigrant equatorià que quan li va retornar el crèdit va iniciar aquest petit fons d'ajuda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.