La majoria de les més de 4.700 urgències ateses a l'HGC al febrer eren de santcugatencs


  • Comparteix:

Edifici de l'Hospital General de Catalunya, situat a Mira-sol

Edifici de l'Hospital General de Catalunya, situat a Mira-sol

L'Hospital General de Catalunya ha atès més de 4.700 urgències durant el mes de febrer, la majoria d'elles procedents de Sant Cugat. Aquesta xifra de consultes ha estat superior a la de 2002, tot i que enguany no s'ha produït cap epidèmia de grip a la zona que cobreix el centre hospitalari privat.

De les 4 mil 700 urgències que ha atès l'Hospital General el passat mes, un 21% s'han dispensat a santcugatencs, sobretot casos de pediatria. Després de la nostra ciutat, trobem la localitat veïna de Rubí, seguida de Sabadell, Barcelona, Cerdanyola, Terrassa i Castellbisbal. El cap d'urgències de l'hospital, Jordi Ibañez, ha comentat que aquest mes de febrer s'han fet 200 consultes més que a l'any anterior. Ibañez ha concretat que la majoria de casos que s'atenen són gripals, tot i que també n'hi ha d'altres que són bastant freqüents a l'època hivernal:

Jordi Ibañez

Tenim casos de pediatria i traumatismes laborals que en general són patologies menors


L'Hospital General de Catalunya té una plantilla de 876 professionals, entre especialistes, metges, infermers i administratius. Actualment, les instal·lacions del centre hospitalari privat compta amb 10 quiròfans, 9 gabinets de petita cirurgia, una vintena de places per la UVI, una dotzena d'incubadores i 252 habitacions.

L'any 2001, l'hospital vallesà, que dona cobertura a totes les mútues que operen al país, va atendre més de 48 mil 850 urgències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.