Grip porcina: tranquil·litat als serveis sanitaris de Sant Cugat malgrat els primers possibles casos a Catalunya


  • Comparteix:

El servei d'Urgències del CAP de Sant Cugat ha tingut una activitat normal

El servei d'Urgències del CAP de Sant Cugat ha tingut una activitat normal

La grip porcina que s'ha detectat a Mèxic, als Estats Units i al Canadà, i que fins el moment ha comportat 10 possibles afectats a Catalunya, no ha provocat de moment una alarma social entre els santcugatencs. Així ho han fet constar els serveis d'emergències de la ciutat, que no han vist incrementat el nombre de pacients que han hagut de visitar durant el cap de setmana.

Des de la conselleria de Salut han insistit en què no es pot considerar una situació d'emergència, perquè les 10 persones ingressades fins ara presenten un 'quadre clínic lleu'. De la seva banda, els CAP de Sant Cugat i Valldoreix no han notat cap increment de les visites aquest cap de setmana.

Escoltem el director del CAP de Sant Cugat, Carles Martí.

Carles Martí

Al llarg del cap de setmana hem tingut una activitat normal i no hi ha hagut cap incidència.


Martí també ha remarcat que la informació que s'ha donat des dels mitjans de comunicació i el missatge de tranquil·litat que ha transmès la conselleria de Salut han estat claus per a que no es produeixi una psicosi col·lectiva entre els santcugatencs.

De la seva banda, la cap d'urgències de l'Hospital General de Catalunya, Cristina Carod, ha explicat que al seu centre hospitalari tampoc s'ha notat un increment de l'activitat fins el moment, i ha volgut tranquil·litzar els santcugatencs que no hagin tingut contacte amb ningú provinent d'Amèrica.

Cristina Carod

En principi els símptomes són els de qualsevol grip, però el què és important és que no s'hagi tingut contacte amb ningú provinent d'Amèrica.


La grip porcina és una malaltia de transmissió respiratòria que té els mateixos símptomes d'una grip normal: tos, febre, i malestar general, i que en cap cas es transmet per via digestiva. El primer brot va aparèixer a Mèxic, que ja arriba als 1.600 afectats, però en les últimes hores s'ha estès per tot el continent americà i mica en mica van apareixent possibles afectats a altres països del món com l'Estat espanyol, França, Gran Bretanya, Israel i Nova Zelanda.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ahir vaig veure un porc estornudant al Carrer Santa Maria... Ull viu!

Gromenauer. Enviat el 28/abr/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.