L'assemblea anual d'Amnistia Internacional Catalunya se celebrarà a Sant Cugat


  • Comparteix:

Cartell commemoratiu del 30 aniversari d'Amnistia Internacional Catalunya

Cartell commemoratiu del 30 aniversari d'Amnistia Internacional Catalunya

Portar davant la justícia els governs que provoquin la misèria dels seus habitants. Amb aquest nou objectiu se celebra aquest dissabte a Sant Cugat l'assemblea anual de socis d'Amnistia Internacional Catalunya (AIC). El president de l'entitat, Pep Parés, ha explicat que aquest canvi de rumb pretén anar més enllà en la tasca de defensa dels drets humans que desenvolupa des de fa més de 30 anys aquesta associació. L'economista santcugatenc Arcadi Oliveres participarà a l'assemblea.

L'assemblea general se celebrarà a l'auditori de la Casa de Cultura i hi podran assistir únicament els membres i donants de l'organització. S'informarà els socis de les accions dutes a terme el darrer any i s'explicaran i debatran les fites a assolir enguany.

El canvi més important és la intenció de demandar judicialment els governs que per la seva acció o inacció provoquin la misèria dels seus habitants. Ho ha destacat Pep Parés en declaracions a Cugat.cat.

Pep Parés

És un camí nou que encetem amb molta il·lusió però que portarà molta feina. Volem portar els culpables de la pobresa davant la justícia.



Parés ha explicat que aquesta campanya, que porta per nom 'Exigeix Dignitat', és un moment molt emocionant perquè marcarà un canvi en la trajectòria d'AIC.

El president de l'associació també ha ressaltat la independència d'AIC que els dóna no acceptar diners de governs que tinguin forces armades.

Pep Parés

Volem ser immensament lliures i per això no acceptem diners dels governs. Només depenem dels nostres socis.



Aquest fet, diu Parés, els permet actuar sense els lligams que poden tenir altres organitzacions que lluiten pels drets humans.

L'assemblea d'enguany està organitzada pel grup local d'AIC de Cerdanyola-Sant Cugat i comptarà amb la presència del catedràtic d'economia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Arcadi Oliveres, la defensora dels drets humans colombiana Nancy Fiallo i la presidenta de la secció espanyola d'Amnistia Internacional, Iztiar Ruiz Jiménez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.