Neix Via Vallès amb l'objectiu d'obrir el debat ciutadà sobre el present i futur de la comarca


  • Comparteix:

El president de Via Vallès, Joan Saborido, durant la presentació a Sabadell

El president de Via Vallès, Joan Saborido, durant la presentació a Sabadell

L'Associació Via Vallès neix amb la intenció de donar un nou impuls a la consciència vallesana i aglutinar sota una sola veu les peticions territorials, socials i de mobilitat del Vallès Occidental i del Vallès Oriental. Els responsables de l'entitat critiquen el centralisme de Barcelona i aposten per articular una nova estructura de transport que connecti directament Sant Cugat, Terrassa, Sabadell, Granollers, Cerdanyola del Vallès i Mollet del Vallès.

La nova entitat pretén obrir un debat ciutadà al voltant dels espais lliures, les noves centralitats i les infraestructures, abans de l'aprovació del Pla Territorial de la Regió Metropolitana de Barcelona que, segons l'associació, no reconeix la realitat de la zona.

El president de Via Vallès, Joan Saborido, ha explicat que l'objectiu principal és aconseguir un nou equilibri al Vallès.

Joan Saborido

El nostre objectiu és aconseguir l'equilibri entre zones industrials, urbanes i espais naturalsi interconnectar aquests espais trencant la radialitat respecte Barcelona.



El sabadellenc Saborido ha explicat que l'associació compta fins ara amb una base de membres de Sabadell i Granollers i es mostra esperançat per aconseguir futures adhesions de persones de les altres centralitats de la zona. L'objectiu és que la zona compti properament amb una veu única per articular les peticions necessàries per el seu desenvolupament social, cultural i econòmic.

El president de l'entitat ha recordat que la zona és la tercera economia de l'Estat espanyol i que per això necessita un pla d'infraestructures a l'alçada de les seves necessitats.

En aquest sentit, Via Vallès proposa ampliar i interconnectar les línies existents de ferrocarril i la creació d'un tramvia que connecti els municipis de Sant Cugat, Terrassa, Sabadell, Granollers, Cerdanyola i Mollet.

L'associació s'ha presentat aquest dimecres, al matí a Sabadell i a la tarda a Granollers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.