Les Joventuts d'Esquerra Republicana se sumen a les demandes de trencament del pacte CiU-PP


  • Comparteix:

La secció local de les JERC s'ha afegit a les peticions perquè Convergència i Unió trenqui el pacte de govern amb el Partit Popular. Les JERC va més enllà i demanen la dimissió dels quatre regidors populars a l'Ajuntament. Així mateix, la formació ha recalcat la seva condemna a la guerra i exigeixen que aquesta s'aturi.

Les JERC consideren que la guerra contra l'Iraq és una prova més de la militarització que els Estats Units han sotmès al món. Les joventuts han destacat però, la seva oposició a qualsevol tipus de guerra i a cap acció que pugui suposar l'augment de la despesa militar. Segons les joventuts d'Esquerra, aquest conflicte provocarà un autèntic genocidi contra el poble iraquià del qual responsabilitzen en part, al Partit Popular. Eduard Anguita, membre de la JERC, considera que els responsables locals del PP haurien de dimitir.

Eduard Anguita

Demanem la dimissió de José María Aznar, dels quatre regidors del PP a l'Ajuntament i d'Eva Mas, qui ha mostrat una gran insensibilitat pels esdeveniments a l'hora d'acceptar el seu càrrec


Les JERC argumenten que els EUA no tenen cap autoritat per acusar l'Iraq de no complir els mandats de les Nacions Unides. Els joves han aclarit però, que també s'oposen a la dictadura de Saddam Hussein, que maltracta a la població iraquiana i que extermina al poble kurd. Les JERC ha demanat que es faci prevaler l'ordre jurídic internacional i les disposicions de Nacions Unides.

Eduard Anguita

Qualsevol decisió a nivell internacional ha de passar per Nacions Unides i no només per l'OTAN o els interessos econòmics de les empreses


Finalment, les JERC han fet una crida a la població perquè continuï mobilitzant-se en favor de la pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.