S'inaugura la recuperada Creu de Terme de Coll Favà

L'alcalde Recoder va penjar una senyera dalt la Creu de Terme

Societat

Publicat el 23/mar/03 per Miquel

El barri de Coll Favà ha recuperat l'antiga Creu de Terme. L'Associació per la Preservació del Patrimoni Cultural de Sant Cugat i la Penya Regalèssia han restaurat l'antiga creu, que va ser abatuda durant la Guerra Civil. L'artista santcugatenc Josep Benet ha estat l'encarregat de forjar la nova creu.

Un centenar de persones han participat aquest diumenge a l'acte d'inauguració de la Creu de Terme de Coll Favà, ubicada a la Ronda Nord, entre els carrers Joan Maragall i Joan Alcover. Sant Cugat ha recuperat així un símbol que havia perdut l'any 36, i que ara torna a formar part del paisatge de la ciutat gràcies a l'esforç de l'APAC i la Penya Regalèssia. Tomàs Grau, membre de l'APAC, explica quina és la història de la creu.

Tomàs Grau

La creu es va abatre l'any 1936 i només en va quedar el fust, trencat en tres trossos


L'Associació de Veïns de Coll Favà ha donat suport a la restauració de la Creu de Terme. El seu sotspresident, Joan Carles Garciot, considera que el barri ha de posar de relleu la seva càrrega històrica.

Joan Carles Garciot

Coll Favà és un barri amb molta història, malgrat que la urbanització és recent


La nova creu està feta amb ferro forjat reproduint les mesures de l'original, i el seu autor és el santcugatenc Josep Benet. La recuperació d'aquest símbol ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'empresa Vèrtix i l'Ajuntament.