Sant Cugat comptarà amb un mercat mensual de productes ecològics i artesanals


  • Comparteix:

Toni Ramon i Anna Guitart durant la presentació de la iniciativa

Toni Ramon i Anna Guitart durant la presentació de la iniciativa

L'Ateneu posarà en marxa, a partir de dissabte de la setmana vinent, el primer Mercat de Pagès de Sant Cugat, que oferirà tota mena de productes ecològics i artesanals. El mercat se celebrarà cada últim dissabte de mes a la plaça de Pep Ventura, i es marca com a objectiu acostar productors i consumidors, així com promoure els productes ecològics i d'elaboració artesana entre els santcugatencs.

El mercat oferirà fruita i verdura de temporada, pa ecològic, embotits i formatges artesanals i fins i tot productes de cosmètica natural en una iniciativa pionera a la comarca. Amb un format mensual, el mercat posarà a disposició dels santcugatencs tota una sèrie de productes que generalment són difícils d'aconseguir.

La seva coordinadora, Anna Guitart, explica que el mercat s'inspira en les pràctiques de les cooperatives de consum que ja hi ha en marxa a la ciutat.

Anna Guitart

Els productes els vendran els mateixos productors, eliminant intermediaris. Seran productes de temporada i locals.


El membre de la direcció de l'Ateneu Toni Ramon assegura que a Sant Cugat hi ha demanda suficient com perquè el mercat sigui un èxit. Segons Ramon, l'única oportunitat que tenen els santcugatencs d'accedir a aquesta mena de productes és durant la Fira de Sant Ponç.

Toni Ramon

Hi ha demanda per part de col·lectius sensibilitzats amb el consum responsable, i també molta gent que pot canviar de mentalitat.


El projecte d'aquest Mercat de Pagès s'emmarca dins un dels nous àmbits d'acció de l'Ateneu, l'anomenat ECOAteneu. Des d'aquesta nova denominació, l'entitat engloba un conjunt de projectes relacionats amb la cura del medi ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.