Els sindicats educatius convoquen una nova vaga pel 10 de juny


Temes relacionats

Nova concentració contra el projecte de Llei d'Educació de Catalunya (29/abr/09)

El suport a la vaga obliga Maragall a replantejar la Llei d'Educació, segons els sindicats (20/mar/09)

Alt seguiment dels mestres dels CEIP a la vaga contra la Llei d'Educació (19/mar/09)

L'oposició a la futura llei d'educació reuneix mig centenar de professors davant de l'ajuntament (13/mar/09)


  • Comparteix:

Aquesta és la quarta vaga que es convoca en poc més d'un any

Aquesta és la quarta vaga que es convoca en poc més d'un any

Els sindicats educatius han convocat una nova vaga contra la futura Llei d'Educació pel dimecres 10 de juny. L'aturada, la quarta que es convoca contra aquest projecte, serà parcial per no augmentar la càrrega de treball que suposa el final de curs per als docents. La vaga començarà a les 12 del migdia i durarà tres hores, durant les quals es faran concentracions a diferents municipis, entre ells Sant Cugat. La CGT és l'únic sindicat que ha convocat els mestres a fer vaga tot el dia.

La convocatòria de vaga l'han fet en un manifest conjunt els quatre sindicats educatius -USTEC-STEs, CCOO, ASPEC-Sps i Fete-UGT- on denuncien la imposició de mesures que 'perjudiquen el sistema educatiu'. Entre aquestes mesures hi ha l'increment voluntari i remunerat d'hores lectives a una part del professorat, que els sindicats veuen com un instrument per estalviar que atempta contra les plantilles dels centres. Les organitzacions afirmen que les hores extres suposaran una reducció del professorat i afectaran negativament la qualitat de l'educació.

La portaveu d'USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha explicat a Cugat.cat quines mesures vol denunciar el col·lectiu de mestres amb aquesta nova vaga.

Rosa Cañadell

Les hores extres que s'havien congelat han tornat a posar-se sobre la taula. Pensem que és una mesura molt negativa pel professorat i la qualitat de l'educació.


Segons Cañadell, amb l'excusa de la crisi s'estan tancant els batxillerats nocturns i s'intenten retallar les plantilles. La portaveu d'USTEC-STEs també ha denunciat l'ampliació dels concerts a centres privats.

Aquesta és la quarta aturada que es proposa en poc més d'un any contra el projecte de la Llei d'Educació, pactat entre el PSC, CiU i ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.