La Plataforma Aturem la Guerra organitza noves mobilitzacions contra el conflicte a l'Iraq


  • Comparteix:

La Plataforma Aturem la Guerra ha convocat demà els santcugatencs per participar en diverses actuacions contra la guerra a l'Iraq. Els plans del col.lectiu inclouen una aturada general d'un quart d'hora, una concentració d'espelmes davant de l'Ajuntament i una cassolada popular. Dijous, la plataforma engegarà una consulta popular que s'allargarà fins el 13 d'abril.

L'assamblea de la Plataforma Aturem la Guerra ha acordat que dimercres, dia 26, se celebrarà una jornada reivindicativa a Sant Cugat per mostrar el rebuig ciutadà contra els bombardejos sobre Iraq. Els actes començaran amb una aturada general de 15 minuts que han convocat els sindicats a les 12 del migdia.

Les actuacions continuen a les 7 de la tarda, quan es realitzarà una concentració d'espelmes a la plaça Barcelona. En aquest recinte es farà un minut de silenci i es llegiran diversos poemes en favor de la pau. I al punt de les deu es farà una cassolada popular des dels balcons i finestres de la ciutat.

El portaveu de la plataforma, Luís Edo, ha comentat que, encara que hi hagi guerra, les mobilitzacions ciutadanes són fonamentals:

Luís Edo

Pretenem mantenir la rebelió ciutadana contra la guerra per intentar aturar-la


El programa d'activitats continua dijous amb una consulta popular que s'allargarà fins el 13 d'abril, i no fins diumenge, tal i com s'havia dit anteriorment. Els ciutadans que participin en aquesta consulta hauran de dir si estan a favor del conflicte armat, si consideren necesària la convocatòria d'un referèndum i pronunciar-se sobre la dimissió del president del govern. L'entitat està estudiant afegir una quarta pregunta, relativa a la dimissió de la diputada i primera tinent d'alcalde, Berta Rodríguez.

Segons Edo, els ciutadans han de donar a conèixer sempre la seva opinió, i no només en període electoral:

Luís Edo

Volem trasladar la imatge de que la ciutadania vol ser consultada, i aquesta és la intenció de la consulta popular


Al marge d'aquestes actuacions, la Plataforma Aturem la Guerra està estudiant la possibilitat de fer una bicicletada popular i un boicot als productes de les multinacionals nordamericanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.