El mosquit tigre ja pica a 86 municipis després de detectar-se a Sant Cugat fa cinc anys


Temes relacionats

En marxa la campanya de prevenció del mosquit tigre per aquest estiu (18/mai/09)

El mosquit tigre ha tingut una incidència major a l'agost i al setembre i s'ha detectat a les Planes (27/set/08)

Sant Cugat implanta un nou sistema per detectar el mosquit tigre ( 3/jul/08)


  • Comparteix:

El mosquit tigre

El mosquit tigre

El mosquit tigre ja s'ha estès a 87 municipis de Catalunya. Ho recull un estudi del departament de Medi Ambient, que ha comprovat la presència d'aquest tipus de mosquit en 12 comarques. El primer d'aquests insectes es va detectar fa cinc anys a Sant Cugat.

La campanya de control del mosquit tigre ja s'ha posat en marxa a la ciutat amb un grup de visitadors que exploraran el terreny per detectar larves. També s'ha ofert una xerrada formativa als membres de la Policia Local i a les brigades de l'Ajuntament perquè durant els patrullatges puguin detectar punts del municipi on hi ha l'insecte per posteriorment eliminar-lo.

El control del mosquit tigre es fa durant tot l'any però quan arriba el bon temps s'intensifica per la campanya d'estiu. L'objectiu és detectar larves de l'insecte, que creixen en basses d'aigua, perquè no arribin a evolucionar fins a ser mosquits.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha reconegut que la incidència de l'insecte a la ciutat s'ha estabilitzat i que la majoria de santcugatencs s'ha acostumat a les picades del mosquit tigre.

Marta Subirà

En relació amb el primer i el segon any la incidència del mosquit s'ha estabilitzat.


Per evitar-ne la propagació, l'Ajuntament recomana buidar regularment o retirar qualsevol recipient de l'exterior que pugui acumular aigua. També es demana cobrir els petits forats i depressions del terreny que acumulin aigua. De la mateixa manera, cal vigilar les basses petites, buidar-les setmanalment i cobrir-les amb una tela mosquitera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.