Els ajuntaments expediran el certificat d'inserció social de la llei d'acollida d'immigrants


  • Comparteix:

La consellera d'Acció Social, durant la presentació de la llei

La consellera d'Acció Social, durant la presentació de la llei

Els ajuntaments seran els encarregats d'expedir el certificat d'inserció social previst a la llei d'acollida d'immigrants a Catalunya, aprovada aquest dimarts. Aquesta normativa preveu atendre els nouvinguts i donar-los la informació i la formació necessàries per integrar-los al país.

La llei preveu un servei d'acollida que consistirà, en primera instància, en una entrevista personalitzada amb l'immigrant. Aquest servei es farà des dels ajuntaments i la persona que farà l'entrevista serà de la mateixa nacionalitat que l'usuari. L'entrevistador haurà de valorar i orientar el nouvingut en els seus primers passos en la societat.

El servei d'acollida és gratuït i hi podran accedir aquells immigrants que estiguin empadronats a Catalunya o que puguin certificar 90 dies al país. Posteriorment, l'usuari assistirà a cursos de llengua catalana, de mercat de treball o de marc jurídic. Es preveu que es desenvolupin fins a 11.000 nous cursos de català amb l'aprovació d'aquesta nova llei.

Un cop els usuaris hagin complert els cursos, se'ls farà entrega d'un certificat expedit pels ajuntaments que acreditarà els coneixements adquirits per part dels immigrants. Segons la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, aquest certificat 'objectivarà' el nivell d'arrelament social i suposarà més facilitats a l'hora de buscar feina.

Carme Capdevila

El certificat servirà per acreditar l'arrelament dels immigrants al país.


Capdevila espera que la llei entri en vigor l'any vinent, però ha avisat que es desplegarà de forma progressiva fins al 2015. El pressupost que s'hi destinarà en el primer any serà de 207.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.