La Generalitat presenta la campanya de prevenció d'incendis forestals d'aquest estiu


  • Comparteix:

Un dels treballadors que han netejat els boscos de Collserola

Un dels treballadors que han netejat els boscos de Collserola

La Generalitat destinarà aquest estiu més recursos a la prevenció d'incendis, tot i que admet que confia que el clima sigui favorable per reduir el major risc causat pels arbres caiguts de la ventada. En total, el govern destinarà enguany 55 milions d'euros en prevenció, extinció i nova tecnologia per lluitar contra el foc. Pel que fa als treballadors destinats a netejar els boscos, els 1.000 que han treballat fins ara es reduiran a 200, que treballaran fins el 15 de setembre.

Els responsables dels departaments d'Interior i de Medi Ambient de la Generalitat, Joan Saura i Francesc Baltasar, han donat a conèixer aquest dijous els detalls de la campanya de prevenció d'incendis prevista per aquest any.

La Generalitat farà una inversió total de 55 milions, 24 dels quals es destinen específicament a reforçar el dispositiu dels Bombers durant l'estiu, que comptarà amb prop de 7.000 efectius.

El govern confia que la meteorologia ajudi a reduir el risc d'incendis. Saura i Baltasar esperen que les fortes pluges d'aquesta primavera contribuiran a millorar la situació, però asseguren que caldrà seguir amb atenció l'evolució meteorològica de les properes setmanes, ja que el maig ha estat molt més sec.

El principal temor del govern se centra en la gran quantitat d'arbres caiguts per les ventades del gener. Tot i que els boscos encara tenen molta fusta sense retirar, el govern no mantindrà els 1.000 treballadors que hi va destinar a principis d'any. D'aquests 1.000, la Generalitat només en prorrogarà el contracte d'un centenar, i destinarà 100 auxiliars forestals contractats com a suport dels Bombers prioritàriament a l'àmbit de neteja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.