Els santcugatencs s'impliquen en la lluita contra el canvi climàtic en la primera mostra sobre aquesta problemàtica


  • Comparteix:

Els santcugatencs han demostrat el seu interès per la lluita contra canvi climàtic participant activament a la primera fira sobre aquesta temàtica. Sistemes de reutilització d'aigua, plaques solars i agricultura ecològica són algunes de les iniciatives que s'han presentat a la mostra 'Activa't contra el canvi climàtic' que s'ha celebrat aquest dissabte. La plaça d'Octavià ha aplegat les propostes d'11 empreses i vuit entitats, a més de tallers infantils i exposicions organitzats per l'Adenc i l'Ajuntament.

Sota el lema 'Activa't contra el canvi climàtic', la fira ha presentat diverses alternatives per millorar la sostenibilitat del planeta i reduir el consum energètic, entre les quals destaquen els sistemes de reutilització d'aigua de la pluja, sistemes de potabilització d'aigua, agricultura ecològica, plaques solars i sistemes de calefacció mitjançant energia geotèrmica.

Els membres de les empreses i entitats que han participat a la fira expliquen l'objectiu de les seves iniciatives.

Entitats

Presentem la proposta del Tramvallès. / Traduïm publicacions d'institucions internacionals. / La geotèrmia és un sistema per captar la temperatura del terra. / Presentem mòduls solars per produir electricitat.



L'objectiu de la trobada és donar a conèixer als ciutadans les conseqüències del canvi climàtic i posar en contacte empreses i col·lectius que lluiten per combatre els efectes negatius de l'acció humana sobre el clima i l'entorn.

Per aquest motiu, la fira ha organitzat tallers infantils i jocs per conscienciar els més petits i mostrar-los de manera didàctica les alternatives per combatre el canvi climàtic.

Els santcugatencs s'han mostrat molt conscienciats sobre la problemàtica de l'escalfament de la Terra.

Participants

M'ha agradat molt. / Podem aprendre altres possibilitats de viure. / L'aigua és un bé molt preuat. / Si no fem res, podem acabar molt malament. / És una bona iniciativa, t'ensenyen coses que pots fer a casa.


El seu interès per la problemàtica ha tingut recompensa. Els assistents que han participat en un mínim de dos tallers i han contestat correctament tres preguntes sobre la mostra han obtingut un Boc&Rol, un embolcall reutilitzable per als entrepans que permet reduir el consum de paper d'alumini.

L'alcalde, Lluís Recoder, considera que amb iniciatives com aquesta s'aconsegueix trencar amb els tòpics que neguen l'existència del canvi climàtic. Recoder també ha explicat que aquesta mostra és una bona manera d'aprendre algunes alternatives per combatre l'escalfament de la Terra.

Lluís Recoder

És una fira molt didàctica i de molta qualitat perquè la gent pugui aprendre com combatre l'enemic de l'escalfament global.


La Fira s'ha celebrat en motiu del Dia Mundial del Medi Ambient i forma part del procés participatiu de l'Estratègia Local contra el Canvi Climàtic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.