Les Segones Jornades d'Educació defensen un model individualitzat per a cada alumne


  • Comparteix:

Cal donar llibertat als menors en el seu procés d'aprenentatge. Aquesta és la principal conclusió que han extret els docents i experts s'han donat cita aquest dissabte a les Segones Jornades d'Educació Infantil, organitzades per l'Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics. El tret de sortida a les reflexions entorn l'educació l'ha donat la pedagoga italiana Mara Davoli, que ha apostat per una escola que impliqui família, mestres i alumnes.

La pedagoga i tallerista Mara Davoli ha exposat la seva experiència a escoles bressol de Reggio Emilia, a Itàlia, amb la conferència 'Veus i pensaments d'una infància: en l'escolta dels nens i de les nenes'. Aquesta primera xerrada ha obert les portes a diferents reflexions i tallers, on han participat uns 200 mestres i professionals.

La docent italiana Mara Davoli ha defensat un model d'escola basat en les famílies, els nens i els professors.

Mara Davoli

L'educació de 0 a sis anys té tres subjectes: els nenes, les famílies i els professors. És una educació que fa de la participació activa de l'experiència un dels valors més importants.


Les aportacions de la italiana han estat àmpliament compartides pels assistents. La defensa de la llibertat en l'aprenentatge, la necessitat de crear experiències més enllà de la formació teòrica i l'aposta per un model continuat i actiu han estat idees molt aplaudides pels participants vinguts de tota la comarca.

Alguns mestres assistents expliquen què els ha aportat la xerrada organitzada per l'Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics de Sant Cugat.

Mestres

La importància de tenir una bona cohesió entre el gup educatiu. / Ens ensenya una manera pràctica d'aplicar la docència amb idees noves. / Hem de viure en una escola on es dialogui.


La part pràctica de la jornada ha tingut lloc a la tarda amb diferents tallers que han servit als mestes per aprendre noves eines d'interacció amb els infants. 'Jugant amb les ombres', 'Fent ciència al racó de la cuineta' i 'De la mirada a l'expressió creativa' són alguns dels tallers que han experimentat docents de tota la comarca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.