Vistiplau amb matisos de les ludoteques a la regulació impulsada per la Generalitat


  • Comparteix:

Una ludoteca amb infants fent activitats (Foto: ACN)

Una ludoteca amb infants fent activitats (Foto: ACN)

Ludoteques de la ciutat consultades per Cugat.cat veuen amb bons ulls el decret aprovat per la Generalitat que regula aquesta activitat a Catalunya, perquè consideren que garantirà un servei de qualitat. Tot i això, els mateixos centres critiquen que els usuaris menors de quatre anys hagin d'estar acompanyats d'una persona autoritzada durant tota la seva estada a la ludoteca.

El govern ha aprovat aquest dimarts el decret que estableix el funcionament de les ludoteques a Catalunya i dóna al sector 18 mesos per adaptar-s'hi. El decret fixa que la superfície mínima d'espai útil per al joc ha de ser de 50 metres quadrats i estableix una proporció de 2,5 metres quadrats per usuari. El document també obliga els centres a tenir un coordinador amb una titulació mínima de Formació Professional de grau superior en l'àmbit socioeducatiu.

Les ludoteques consultades per Cugat.cat donen suport a aquesta regulació, perquè garantirà la qualitat del servei i impedirà l'intrusisme de centres que no compleixin la llei. Malgrat aquest aval, tots els centres critiquen un dels elements destacats del decret, el que obliga que els usuaris menors de quatre anys estiguin acompanyats d'una persona autoritzada durant tota la seva estada a la ludoteca.

Escoltem Raquel Gutiérrez, Anna Manceda i Marta Gallego, directores de la Ludo, L'Aliança i Rialles, respectivament.

Raquel Gutiérrez, Anna Manceda i Marta Gallego

No veig bé que els menors de quatre anys hagin d'estar vigilats. / No sé fins a quin punt funcionarà la presència d'un adult. / Amb aquesta mesura no es cobreix la necessitat social.


A partir de l'entrada en vigor del decret, els centres tindran 18 mesos per adaptar-se a la nova normativa. Els que en aquest període no hagin aconseguit l'acreditació no podran mantenir la denominació de ludoteca i podran ser sancionats.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Recordem que a Sant Cugat hi ha ludoteques que fan d'escola bressol sense estar homologades. A veure si ara els apliquen tot el pes de la llei.

tintin. Enviat el 10/jun/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.