El Festival Actua reflecteix en la primera jornada la necessitat de l'educació per superar la pobresa


Temes relacionats

Avui comencen les projeccions del festival de curts Actua '09 (11/jun/09)

El Festival Actua d'Intermón Oxfam arriba per primer cop a Sant Cugat amb 14 curtmetratges ( 5/jun/09)


  • Comparteix:

L'educació com a eina essencial per superar la pobresa és el missatge que els tres primers films del Festival Internacional de Curts Actua '09 han projectat a la plaça de Sant Pere durant la primera nit del certamen. Sant Cugat s'ha convertit per primer cop en un dels escenaris on es projecten fins dissabte els 14 curts finalistes. 'Sense educació la vida és tota una pel·lícula' és el lema de la iniciativa d'enguany, impulsada per Intermón Oxfam, que ha aplegat una cinquantena de persones aquest dijous a la nit en la primera entrega de la cita cinematogràfica.

'Soy Meera Malik' ha explicat als assistents la història de la Meera, una nena d'un barri dels suburbis de Calcuta que conviu amb la pobresa, la violència i les escombraries. L'esperança li arriba de la mà d'una escola anomenada Tara School. Una esperança que també pren forma amb un bibliobús que visita les escoles dels campaments de refugiats del Sahara al film 'El pájaro que trae la buena suerte'. La realitat dels més de 3.000 nois que hi ha al carrer a Buenos Aires a 'La escuela de la calle' ha completat la primera lliçó del Festival Actua a la ciutat. Tres curtmetratges que han mostrat als santcugatencs que s'han aplegat a la plaça de Sant Pere la dificultat d'una educació amb condicions.

La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, encarregada d'inaugurar el festival a la ciutat, ha destacat que la iniciativa té tots els ingredients per ser un èxit.

Susanna Pellicer

Estem contents de donar suport a iniciatives com aquesta, que és el primer cop que ve a Sant Cugat.


Els tres curtmetratges, dos d'ells espanyols i el tercer argentí, s'han projectat simultàniament a diferents ciutats catalanes.

El president de la delegació santcugatenca d'Intermón Oxfam, Antoni Marimón, considera que, com han plasmat els films, l'educació és el primer pas per superar la pobresa i ha posat un exemple.

Antoni Marimón

A l'Índia el fet que una noia tingui educació implica que els seus fills viuran més.


Els altres 11 curts finalistes es podran veure entre avui i demà també a les deu de la nit a la plaça de Sant Pere. Divendres es projectaran sis curtmetratges i dissabte se'n podran veure cinc.

El lliurament de premis del festival serà a mitjans de mes a Madrid. El jurat està format per l'actor Eduardo Noriega, el curtmetrista Eduard Chapero Jackson, el director cinematogràfic Juan Antonio Bayona, el director del festival AnimaMadrid, Pedro Medina, i el guanyador de l'edició passada del festival Actua, Sergio Cannella.

Els assistents poden escollir també quins són els seus curtmetratges preferits. Entre totes les votacions, es concedirà també el Premi del Públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.