250.000 euros de Sant Cugat per a 23 projectes solidaris


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa

Moment de la roda de premsa

23 projectes es reparteixen els 250.000 euros del pressupost municipal per a projectes de cooperació al desenvolupament del 2009. Aquesta subvenció forma part de l'1% dels comptes locals - poc més de 600.000 euros - de la partida de solidaritat i cooperació.

Les iniciatives subvencionades es divideixen entre projectes de cooperació, que tenen lloc a àmbits geogràfics amb necessitats, i els de sensibilització, que pretenen conscienciar la població del Primer Món sobre la situació d'altres països. En aquesta convocatòria, han rebut diners 17 projectes de cooperació i sis de sensibilització.

L'organisme avaluador dels projectes que han rebut subvencions ha estat el Fons Català de Cooperació. Els criteris principals a l'hora d'atorgar ajudes són dos: les àrees geogràfiques - en aquest cas, es valoren més el Magrib, l'Amèrica Llatina, països en reconstrucció i aquells d'on procedeix la immigració de Sant Cugat - i les prioritats del projecte, entre els quals destaca l'increment dels capitals humà i social, i el desenvolupament econòmic.

El membre del Fons Català de Cooperació, Albert Pujol, remarca l'increment de propostes solidàries a Sant Cugat en els darrers anys.

Albert Pujol

En els darrers anys, hi ha un increment de propostes solidàries a Sant Cugat. Això ha de fer estar orgullosa la ciutat.


Les subvencions formen part de l'1% del pressupost municipal que, des del 2007, es destina a solidaritat i cooperació. L'alcalde, Lluís Recoder, destaca el compromís de la ciutat amb el desenvolupament dels països necessitats.

Lluís Recoder

L'1% és una xifra que demostra la solidaritat de la ciutat, perquè no és una quantitat que ens sobri.




Entre les entitats santcugatenques que han rebut ajuts, hi ha l'Ateneu, Joventuts Musicals, el Club Muntanyenc (CMSC) i Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.