Les negociacions per aprovar el Pla d'Equipaments encaren la recta final


Temes relacionats

Les instal·lacions socials i sanitàries, prioritàries per a la ciutat, segons els tallers de participació del pla d'equipaments (22/gen/09)

Territori defensa el procés d'elaboració del nou pla d'equipaments independentment del finançament per dur-lo a terme ( 3/nov/08)

ICV-EUiA dubta que el resultat del procés participatiu del pla d'equipaments sigui satisfactori (28/oct/08)

Un espai web permet als santcugatencs oferir les seves opinions per al Pla d'Equipaments ( 5/jun/08)

Una comissió farà el seguiment del Pla d'Equipaments (24/mai/08)


  • Comparteix:

El document recull la construcció d'una sala B al Teatre-Auditori

El document recull la construcció d'una sala B al Teatre-Auditori

El primer document de conclusions del Pla d'Equipaments preveu la nova comissaria de la Policia Local a Vulpalleres, una sala de concerts a Can Solà i el 4t CAP, entre altres projectes. Aquest pla, que s'ha debatut en comissió de seguiment aquest dimecres, recollirà els equipaments necessaris per a la ciutat per als propers 10 anys. La intenció de l'equip de govern, que ara l'està consensuant amb l'oposició i els agents socials, és aprovar-lo al ple després de l'estiu.

El document de conclusions presentat aquest dimecres és fruit d'una diagnosi prèvia elaborada per l'empresa CERES i d'un procés participatiu obert a la ciutadania. Aquestes dades s'han debatut en una comissió de seguiment formada per partits polítics, consells municipals de diversos àmbits, entitats veïnals i tècnics municipals. La proposta no inclou el finançament dels equipaments ja que, segons les competències de cada administració, dependran dels comptes municipals, dels de la Generalitat o dels del govern espanyol.

La proposta de Pla d'Equipaments es divideix en tres períodes segons el termini en què s'haurien d'executar els treballs.

Curt termini (2009-2012)
En aquest període, es preveuen el trasllat de l'àrea de Serveis Socials a l'antic ajuntament i l'estrena de la nova seu de la Policia Local a Vulpalleres. També es contempla la construcció de la sala de concerts a Can Solà, a prop de l'avinguda de Corts Catalanes. Alguns dels projectes a curt termini ja estan en marxa o ja tenen assignada una partida pressupostària com, per exemple, l'ampliació de l'Escola Municipal de Música i les rehabilitacions del Casino de la Floresta i del Mercat de Pere San. A més, es proposa que la rehabilitació del Celler Cooperatiu s'inclogui en els pressupostos generals de l'estat per al 2010.

Mitjà termini (2012-2015)
La construcció de la sala B del Teatre-Auditori i el trasllat del Jutjat de Pau, del Registre Civil i de la Sindicatura de Greuges local a l'actual comissaria de la Policia Local a l'avinguda de Gràcia són alguns dels projectes destacats. També s'hi recullen la cobertura de les pistes de Sant Francesc i la construcció del 4t CAP, que s'ubicaria a l'avinguda de Cerdanyola.

Llarg termini (2015-2018)
Aquest període inclou, segons la proposta, els projectes que, per manca de pressupost o per complexitat, no es poden assumir abans. Hi destaquen l'ampliació de la biblioteca del Mil·lenari i la construcció, per part de la Generalitat, del 14è i el 15è CEIP, aquest darrer en fase d'estudi.

L'àrea de Territori té previst presentar públicament el document definitiu un cop s'hagin tancat les dues sessions de la comissió de seguiment del pla encara pendents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.