Els santcugatencs experimenten en primera persona la vida als camps de concentració amb Intermón Oxfam


Temes relacionats

La pluja matinal obliga a suspendre els actes del Dia de l'Esperança (26/abr/09)


  • Comparteix:

La secció local d'Intermón Oxfam ha portat aquest dissabte a la plaça d'Octavià la celebració mundial del Dia del Refugiat. L'organització ha volgut apropar als santcugatencs la situació dels refugiats dels camps de concentració del Txad, que sobretot afecta a dones i infants. Segons dades de l'organització, la iniciativa ha recollit 150 signatures i ha venut 70 xapes.

Un 75% d'analfabetisme, una esperança de vida de 50 anys i una mitjana de set fills per dona. Així sobreviuen les dones refugiades als camps de concentració del Txad, una situació que la secció santcugatenca d'Intermón Oxfam ha denunciat aquest dissabte. La iniciativa, emmarcada dins el Dia Mundial dels Refugiats, ha recollit signatures entre els santcugatencs per demanar una major implicació del govern de l'Estat espanyol en el conflicte del Txad. Ho explica el president local, Antoni Marimon.

Antoni Marimon

La sol·licitud de firmes al ministre Moratinos per a que porti la preocupació per la situació pel Txad a la Unió Europea o a la ONU. I així la gent pot aportar el seu gra de sorra.


A més, els actes del Dia del Refugiat han inclòs tallers de pintura i una activitat per experimentar en primera persona què significa carregar a diari l'aigua necessària per sobreviure.

La secció local d'Intermón Oxfam va suspendre a causa de la pluja els actes del Dia de l'Esperança el mes d'abril. És per això que, a diferència d'altres anys, la secció local ha invertit més temps i recursos en la divulgació del Dia del Refugiat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.