Talls de circulació als FGC entre Sant Cugat i Bellaterra per les obres de la nova estació


Temes relacionats

Pantalles acústiques per minimitzar l'impacte de les obres nocturnes de l'estació de Vulpalleres (28/feb/09)

Comencen les obres de la nova estació de FGC de Vulpalleres (24/feb/09)


  • Comparteix:

Recreació de la futura estació de Vulpalleres

Recreació de la futura estació de Vulpalleres

La construcció de la futura estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Vulpalleres interromp a partir d'avui la circulació de trens entre Sant Cugat i Bellaterra, a la línia S2 del Metro del Vallès. El servei es cobreix amb autobusos alternatius en el tram afectat, mentre que els trens continuaran circulant en els horaris habituals entre les estacions de Barcelona i Sant Cugat i les de Bellaterra i Sabadell. Les obres obligaran a limitar el trànsit ferroviari per una sola via a partir de demà, però la freqüència de pas no es reduirà.

Aquesta interrupció servirà per posar en marxa el nou enclavament i fer proves de seguretat del trànsit ferroviari. Això es farà mitjançant trens de prova que circularan per les vies per analitzar els sistemes de comunicació i senyalització. També es controlarà el funcionament dels sistemes elèctrics i electrònics.

D'altra banda, les obres obligaran a limitar la circulació de trens per una única via al seu pas per la futura estació de Vulpalleres des d'aquest diumenge i fins l'11 de setembre. La mesura no afectarà les freqüències de pas, ja que en aquest període la demanda de la línia és menor. Durant aquests dies d'estiu, els treballs consistiran a aixecar la via ocupada i instal·lar una nova catenària. Completades aquestes obres a la via, quedarà pendent la construcció dels dos edificis de la futura estació, les andanes i els dos aparcaments 'park and ride'.

L'estació de Vulpalleres, la setena en terme municipal de Sant Cugat, tindrà una superfície de més de 1.000 metres quadrats i se situarà entre les actuals estacions de Sant Cugat i Sant Joan. El projecte forma part de les actuacions incloses en el Pla d'Inversions de Tabasa aprovat per la Generalitat el març de l'any passat. L'obra, adjudicada a Tabasa, té un pressupost de 21 milions d'euros i es preveu que estigui enllestida l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.